Vanhempainyhdistys

Vanhemmille

*

Attachments:
Download this file (Miten tukea lukio-opiskelijaa.pdf)Miten tukea lukio-opiskelijaa.pdf[ ]205 kB

Vanhempaintoimikunta

VANHEMPAINTOIMINTA  OULUN  SUOMALAISEN YHTEISKOULUN LUKIOSSA

 

Koululla on suuri merkitys lastemme elämässä. Voidaksemme auttaa lukioikäisiä lapsiamme saamaan mahdollisimman paljon iloa ja hyötyä koulunkäynnistä, meidän on itse tutustuttava tämän päivän lukioon.

 

Lukion opetussuunnitelman perusteissa (opetushallitus) on määritelty kodin ja koulun yhteistyö seuraavasti: ” Huoltajilla on ensisijainen vastuu lapsen ja nuoren kasvatuksesta. Koulu tukee kotien kasvatustehtävää ja vastaa oppilaan kasvatuksesta ja opetuksesta kouluyhteisön jäsenenä. Koulun on oltava yhteistyössä huoltajien kanssa niin, että he voivat osaltaan tukea lastensa tavoitteellista oppimista ja koulunkäyntiä. Yhteisvastuullisen kasvatuksen tavoitteena on edistää lasten ja nuorten oppimisen edellytyksiä, turvallisuutta ja hyvinvointia koulussa. Kodin ja koulun yhteistyötä toteutetaan sekä yhteisö- että yksilötasolla.”

 

On tärkeää, että vanhemmilla on tietoa koulun toiminnasta kokonaisuudessaan, toimintaa ohjaavista säädöksistä, omista oikeuksistaan ja velvollisuuksistaan sekä omista mahdollisuuksistaan osallistua toiminnan suunnitteluun ja arviointiin yhdessä opettajien ja oppilaiden kanssa.

 

Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukion vanhempaintoimikunta toimii vanhempien vaikutuskanavana ja kokoaa koulun vanhemmat yhteen edistäen kodin ja koulun välistä kumppanuutta. Toiminta on avointa kaikille koulun oppilaiden vanhemmille ja se perustuu vapaaehtoisuuteen.

 

Jokaisen ohjausryhmän opiskelijoiden vanhemmista valitaan syksyllä vanhempainillassa kaksi edustajaa vanhempaintoimikuntaan. Lisäksi vanhempaintoimikuntaan kuuluvat oppilaskunnan edustajat ja koulumme rehtorit. Usein kokouksissa on mukana myös koulumme opettajia. Vanhempaintoimikunnalla on lukuvuoden aikana 5-6 kokousta. Lisäksi vanhempaintoimikunta on mukana järjestämässä erilaisia tapahtumia lukuvuoden aikana. Esimerkiksi lukuvuonna 2012 – 2013 vanhempaintoimikunta on järjestänyt mm. yhdessä koulun kanssa vanhempainillan Nuorten seurustelu –haaste vanhemmille sekä keväällä 2013  Urapolkuja-tapahtuman.

 

Vanhemmuus yhdistää meitä ja se kasvaa jakamalla. Tule mukaan vanhempaintoimintaan. Yhdessä voimme olla tukemassa terveellisen ja turvallisen kouluyhteisön rakentamista ja auttaa lukioikäisiä lapsiamme jaksamaan.

 

Tervetuloa mukaan toimintaan!

 

Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukion vanhempaintoimikunta             

 

Atte Kinnula

puheenjohtaja

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

 

 

 

 

 

Lisätietoja