My CMS

YET20 – kieltä ja teatteria

Kahden viikon aikana opiskelijat valmistavat kaksi näytöstä isäntämaan valitseman kirjan pohjalta. Tänä vuonna se on Emmi Itärannan Teemestarin kirja eli Memory of water. Suomen ja Hollanin tiimit on jaettu sekaisin suomalaisten ja hollantilaisten opiskelijoiden kesken, ja näyttelijätiimit valmistavat itse esitykset. Art factory -tiimit luovat esitykseen lavastuksen ja puvustuksen, ja mediatiimi huolehtii siitä, että kaikki, mitä YETin aikana tuotetaan, säilyy katseltavissa.

Projekti on lähtenyt jo hyvin käyntiin. Hollantilaiset yöpyvät suomalaisperheissä, joten suomalainen kulttuuri tulee vieraillekin läheiseksi. Perheiden kanssa vieraat ovat tutustuneet Ouluun ja sen nähtävyyksiin. Hollantilaiset ovat ihmetelleet liukkaita katuja ja lämmintä koululounasta. Koko porukan yhteistyö on alkanut hyvin, ja alun kankeuksista on päästy.

 

Eilen saimme nauttia National Presentation -esityksistä, jotka kumpikin maa oli valmistanut esitettäväksi. Suomalaiset viittasivat hiihtämiseen ja kahviin, ja hollantilaiset perinteisiin juhliinsa ja säähän. Yleisö sai nauraa kummankin esityksen itseironialle ja jälkeenpäin saatiin jutella herkkujen ääressä. Esitykset löytyvät Youtubesta kanavalta YET20.

Päivät etenevät kovalla tahdilla ja esitykset ovat ensi viikolla. Viemme hollantilaiset vielä tutustumaan jääkiekkopeliin, Rovaniemelle ja pulkkamäkeen. Aikataulu on tiukka, mutta kaikilla on hauskaa mukavan tekemisen parissa.

Esityksiä odotellessa meitä siis kannattaa seurata osoitteessa yet.nu , Instagramissa @youtheuropetheatre tai Facebookissa YET.

Teksti Vilma Matero
YETin mediatiimiläinen
Kuvat YETin mediatiimi