My CMS

Suunnitelma on aina suunnitelma

Lukulomaa on jäljellä reilut kaksi viikkoa. Tein ensimmäisen lukusuunnitelmani 3. jakson alussa ja olen siitä nyt ainakin viikkoa viikkoa jäljessä, joten uusia suunnitelmia on tullut tehtyä jo useampia.

Kirjoitan vain kolme ainetta: pitkän matematiikan, äidinkielen ja englannin. Syvimmät pahoitteluni kaikille, jotka aikovat kirjoittaa useampia aineita, sillä minä hukun jo nyt työmäärään. Jos haluaisin lukea kolmen aineeni kaikki kurssikirjat, luettavaa olisi 29 teosta. Koska laahasin jäljessä lukusuunnitelmastani jo kolmannen jakson toisella viikolla, olen joutunut priorisoimaan. Luettavaa olisi enää viisi kirjaa.

Tämänhetkinen viikkosuunnitelmani on seuraava:

viikko 8: 20 sivua äidinkielen Tekstioppia, matematiikan kurssin 11 kirja ja paljon laskemista sekä yksi kolmannes englannin Grammar rules:ia.

viikko 9: 30 sivua äidinkielen Tekstioppia, matematiikan kurssin 12 kirja ja lisää laskemista, yksi kolmannes Grammar rules:ia sekä sanastoja Quizlet-sovelluksella.

viikko 10: loput äidinkielen Tekstiopista, matematiikan kurssin 13 kirja sekä apinan raivolla laskemista, viimeinen kolmannes Grammar rules:sta ja lisää sanastoja sovelluksella.

En ole tehnyt päiväkohtaista suunnitelmaa, sillä minulla on muutakin elämää kuin kirjoitukset. Teen päivän aikataulun vasta aamulla herättyäni. Tavoitteeni on kuitenkin lukea vähintään pari tuntia päivässä.

Esimerkkipäivä tiistai 19.2.

Heräsin 8.30 ja vietin lukemisesta vapaan aamupäivän. Olin koululla äidinkielen prelin palautuksessa 11.30, jonka jälkeen kävin Jameralla ja kirjastossa. Tulin kotiin ja söin lounaan kello 13.30. Aloitin päivän lukemisen noin kello 14.30. Luin 45 minuutin jaksoissa, joiden välissä pidin vartin taukoja. Luin aina kello 18 asti, jonka jälkeen lähdin juoksulenkille. En lukenut enää illalla ja menin nukkumaan noin kello 23.

Lukusuunnitelmat ovat vain suunnitelmia. Ne harvoin toteutuvat käytännössä sellaisinaan. Tärkeintä on, että yrittää joka päivä lukea unohtamatta muuta elämää. Vaikka kirjoitukset ovat tärkeä ja tulevaisuuteen vaikuttava asia, ei niille pidä antaa turhan paljon valtaa. Elämän ei kuulu olla vain raatamista. Toivotan hurjasti tsemppiä kaikille kokeisiin valmistautuville, erityisesti kakkosille, sillä minä tiedän viime vuodesta, kuinka haastavaa on osallistua kirjoituksiin ja pyörittää kursseja yhtä aikaa. Voimia – tästä selvitään!

Teksti ja kuvat Aurora Kössö