My CMS

YET20 – Please Don’t Tell & Switch off / Switch on

YET20-projekti on lopuillaan. Viimeiset esitykset ovat nyt esitetty, ja kaikilla on hieman helpottunut, mutta haikea olo. Kaksi viikkoa on mennyt erittäin nopeasti. On ollut niin paljon ohjelmaa ja tekemistä, joten aika on kulunut nopeasti. Projektin molemmat näytelmät ovat vaikuttavia ja hienoja. Kaikkien kova työ näkyy selkeästi niissä.

Hollannin tiimin valmistaman näytelmän nimi oli Please Don’t Tell. Näytelmä kertoo uudesta ajasta, jossa maailma poikkeaa nykyisestä maailmastamme suuresti. Tätä maailmaa johtaa armeija ja veden käytöstä ollaan erityisen tarkkoja. Tarinassa nähdään tyttö, joka kohtaa ongelmia kaikilta ajoilta. Salaisuudet ovat myös tärkeässä roolissa oleva teema näytelmässä. Näytelmä sisälsi myös paljon tanssia ja liikettä.

Hollannin tiimin ohjaajana toimi Hans Hollander, avustavana ohjaajana toimi Pauline van Eeden ja Art factorya johti Annelies Bakker.

 

Suomen tiimin näytelmän nimi oli Switch off / Switch on. Näytelmä kertoo tulevaisuuden maailmasta, jossa maailma on pullollaan muovijätettä ja jossa sähkön käyttöä rajoitetaan ja valvotaan. Rikkailla on valta, ja köyhät vain pyrkivät selviytymään. Näytelmässä nuori tyttö Noria ja hänen kaverinsa Sanja unelmoivat kirkkaammasta tulevaisuudesta. Sen he voivat saavuttaa löytymällä laitteen, jolla hallitaan sähkön käyttöä. Näytelmän teemana on se, että pienetkin teot auttavat ja että muutoksen on alettava jostain. Niin kuin hollannin näytelmässä, salaisuudet ovat oleellisia tässäkin näytelmässä.

Suomen tiimin ohjaajana toimi Hanna Hautala, koreografina toimi Elina Tähtelä ja Art factorya veti Niina Uusitupa.

Molemmat tiimit saivat aikaan upean näytelmän ja siitä voidaan kiittää kaikkia YET-projektissa mukana olleita.

Teksti Markus Apila
Kuvat YETin mediatiimi