My CMS

Semper sint in flore! – kevään 2019 ylioppilasjuhla 

Kesäkuun ensimmäisenä päivänä vietettiin jälleen lukuvuoden päätöstä sekä juhlittiin 168 valmistuvaa ylioppilasta Oulun kaupungin teatterilla. Arvokas tunnelma oli läsnä jo heti teatteriin saavuttaessa, jossa pian lakitettavat abiturientit ja heidän läheisensä jännittivät tilaisuutta sekä keskustelivat kuluneista vuosista opintojen parissa. 

Juhla alkoi riemuylioppilaiden ja ylioppilaiden saapumisella saliin. Tämän jälkeen laulettiin Suvivirsi, joka muistutti kesän saapumisesta.  

Rehtori Riitta-Mari Punkki-Heikkinen kävi puheessaan läpi kuluneen lukuvuoden tapahtumia sekä puhui myös OSYKin arvoista ja niiden toteutumisesta. Puheen jälkeen oli vuorossa OSYKin kuoron Heijastus-esitys. 

 

 

Sitten rehtorin ja ryhmänohjaajien oli viimein aika jakaa valmistuvien todistukset, ylioppilaslakit sekä stipendit. Lakitusta seurasi perinteinen Gaudeamus igiturin laulaminen. 

Tomi Paavola piti tänä vuonna ylioppilaan puheen, joka käsitteli kosmosta ja tiedon merkitystä.

Puhetta seurasi Iina Juopperin ja Emma-Liina Naumasen herkkä tanssiesitys, jota säesti Iines Tikka soittaen Oskar        Merikannon Valse lenteä 
poikkihuilulla. 

 

Esityksen jälkeen tämän vuoden riemuylioppilas, toimittaja Kustaa Hulkko piti puheen, joka käsitteli riemuylioppilaiden ja tuoreiden ylioppilaiden eroja ja yhtäläisyyksiä. Puheessa myös korostui erityisesti ystävyyden merkitys. 

 

Puhetta seurasi ylioppilaiden bändin iloinen ja menevä, ensin Suvivirren melodialla alkava, tulkinta Suurlähettiläiden Kun tänään lähden -kappaleesta. Tilaisuuden päätti yhteislauluna laulettu Kymmenen virran maa. 

Tämän jälkeen uudet ylioppilaat siirtyivät ensin opettajien ja sitten läheistensä onniteltaviksi. 

Suuret onnittelut uusille ylioppilaille! 

Teksti Maija Leppävuori 
Kuvat Markus Apila