My CMS

OSYKissa riittää monoja joka lähtöön

Yksi asia, josta lukiomme on tunnettu, ovat sen lukuisat portaat. Neljä kerrosta ja yhteensä 77 porrasta jokaisen kerroksen välissä tuntuvat usein uuvuttavilta, varsinkin jos kerrosta tulee vaihtaa jokaisen tunnin välissä. Jalat ovat siis kovalla käytöllä useaan otteeseen päivän aikana, vaikka pääasiassa päivät koostuvatkin tunnilla istumisesta. Näin siis kengätkin ovat kovalla käytöllä. Mutta millaisia kenkiä meidän lukiomme opiskelijat käyttävät?

Usein käytävällä vilisee OSYKin opiskelijoiden uniikkiin muotiin sopivia tyylikkäitä kenkiä. Kenkiä löytyy jokaisessa kuosissa, materiaalissa, värissä ja korkeudessa. Näkyy korkeita kirkkaan värisiä ainutlaatuisia kenkiä, matalia tummia sandaaleja ja pehmeitä ruudullisia tohveleita. Opiskelijamme ovat oman elämänsä Tuhkimoita,ja pukeutuvat mitä uniikeista uniikeimpiin jalkineisiin.

Joskus taas kengät pyritään pitämään käytännöllisenä, kuten perinteisinä lenkkitossuina tai tennareina. Lenkkitossut ovat myös käytännöllisiä mahdollisten liikuntatuntien takia, sillä jos on valmiiksi jo lenkkitossut jalassa, ei tarvitse pitää mukanaan kahta paria kenkiä koko koulupäivän ajan. Vaikka lenkkitossut ovatkin perinteisiä ja tavanomaisia, löytyy niitä toki mitä lumoavimmissa kuoseissa ja väreissä koulustamme.

Usein koulussamme opiskelijat kuitenkin päätyvät jaloille mukavimpaan vaihtoehtoon, nimittäin pelkkiin villasukkiin. Villasukkien käyttäminen onkin erittäin yleistä koulussamme, kuten varmasti moni jo onkin huomannut. Pelkästään villasukkamuodista koulussamme riittäisi runsaasti analyysia. Näitä pehmeitä kengänkorvikkeita on joka lähtöön ja makuun, ja OSYKissa on myös oma sukkamalli, OSYK-sukka.

Villasukkien lisäksi myös muiden rentojen kenkien käyttö on yleistynyt nuorten keskuudessa. Lähiaikoina ei ole ollut ollenkaan kummallista nähdä kaupungilla tai etenkään koulullamme kotimaisia merkkituotteitamme, nimittäin Reinoja vaaleanpunaisessa tai ruskeassa kuosissa. Voitaisiin jopa sanoa, että Reinoista onkin tullut jonkinlainen muoti-ilmiö koulumme opiskelijoiden keskuudessa. Mukavuutta haetaan lisäksi perinteisistä Crocseista ja jopa hieman uniikeimmista jaloille mukavista sandaaleista tai tossuissa.

Mukavuus ei kuitenkaan tarkoita, että jalkineiden tulisi olla tylsiä tai epämuodikkaita. Mukavia kenkiä on joko tuunattu omaan persoonallisuuteen sopivaksi tai yhdistetty ainutlaatuiseen päivän asuun. Koulumme opiskelijat todellakin osoittavat, ettei mukavuus tarkoita epämuodikkuutta. Päinvastoin opiskelijamme ovat todistaneet mukavien kenkien elävän symbioosissa trendikkyyden ja omaperäisyyden sekä itsensä ilmaisun kanssa.

Voidaan sanoa, että OSYKin kenkämuodista ei omalaatuisuutta tai kekseliäisyyttä puutu. Opiskelijoidemme muotitaju ei lopu pelkästään nilkkoihin vaan jatkuu aina päästä varpaisiin. Arvostan suuresti opiskelijoidemme luovaa tyylitajua, niin vaatteissa kuin kengissäkin, sillä on piristävää nähdä auloissa mitä erilaisimpia asu- ja kenkävalintoja.

Teksti ja kuvat Linda Huttu