My CMS

OSYK ykkösen silmin

Ensimmäinen jakso alkaa olla jo lopuillaan, ja uudet ykköset alkavat oppia lukion käytäntöihin. Millaiset ajatukset minulla on OSYKista ja millainen se on todellisuudessa?

Elokuussa innokkaat ykköset astelivat ensimmäistä kertaa koulun käytävillä. Aluksi tuntui mahdottomalta löytää esimerkiksi fysiikan luokka ja mielessä pyöri monta asiaa. Mietimme, millaista on opiskella lukiossa ja saankohan ollenkaan kavereita? Vaikka ykköset ovatkin olleet hieman hukassa, on heidät jo ensimmäisten viikkojen aikana tutustutettu rakennukseen ja muihin opiskelijoihin. Tuutorit ovat pitäneet ykkösistä hyvää huolta ja varmistaneet että kaikki löytävät oman paikkansa OSYKissa.

Lukio-opinnot ovat paljon vapaamuotoisempia peruskouluun verrattuna ja opiskelu on mielekkäämpää. Välillä on raskastakin, mutta kun opiskeluun saa rutiinin, se alkaa helpottaa. Motivaationi opiskeluun on kasvanut,  ja tuntuu ensimmäistä kertaa siltä, että pystyn tekemään asioita, joihin en olisi ikinä ennen pystynyt. Aion kerätä uusia kokemuksia pelkäämättä epäonnistumista.

Nyt syksyn aikana olen huomannut, että OSYKissa on tilaa kaikenlaisille ihanille ihmisille ja täällä saa olla aivan oma itsensä. Tuttujen kertomat tarinat OSYKin hengestä pitävät sittenkin paikkansa. OSYK on tuntunut todella hyvältä paikalta opiskella ja täällä on mahdollisuuksia tehdä vaikka mitä! Kannattaa avoimin mielin lähteä mukaan uusiin juttuihin keräämään uusia kokemuksia.

Teksti ja kuvat Olivia Järvinen