My CMS

Matematiikkaleirillä Kostamuksessa

OSYKin ensimmäiseen jaksoon mahtui 10.-14.9. reissu Venäjälle, jonne lähti venäjän kielen opettaja Mervi Hälisen mukana viisi venäjän opiskelijaa meiltä ja Oulun Lyseon lukiosta. Tarkoituksena oli viettää muutama päivä Kostamuksessa matematiikkaleirillä kostamuslaisen ystävyyskoulumme kanssa.

Leirin ohjelma tarjoili muun muassa elokuvan muokkaamista, matematiikan laskutehtäviä ja robottien ohjelmointia sekä yhdessäoloa naapurimaan nuorten kanssa. 

Ensimmäiset kaksi yötä ryhmä yöpyi maatilamatkailupaikassa nimeltä Kormilo (Хутор Кормило), joka sijaitsee 50 kilometrin päässä Kostamuksesta. Majoittuminen oli rantamökeissä ja  ympärillä kulki vapaana neljä irlanninhevosta ja tusina lampaita. Lisäksi oli samojedinkoiria, kissoja ja alpakoita. Kauniin ja rauhallisen paikan kruunasi vielä syysruska. 

Kormilossa oli viikonlopun vietossa myös Karjalan uutisten toimittajakolmikko, ja kuullessaan kansainvälisestä matematiikkaleiristä he päätyivät tekemään  jutun uutisiin

Päivät kuluivat nopeasti ja nuorilla oli mukavaa yhdessä. Osa nuorista olisi kaivannut lisää matematiikan tehtäviä ja vaikeutta tehtäviin,  mutta kielen ja kulttuurin kannalta matka oli onnistunut. Kaikki olivat sitä mieltä, että Venäjälle on päästävä uudestaan. Ennen uutta reissua on kuitenkin vastavierailun aika joulukuussa, jolloin saamme vieraiksemme 12 opiskelijaa ja neljä opettajaa Ouluun. 

Teksti ja kuva Kostamuksen matematiikkaleiriläiset