My CMS

Osykilaisten vinkit pimeydestä selviämiseen

Syksy on vaihtunut talveen ja kuten kaikki tietävät, pimeyden on tullut aika ottaa valtaansa suurin osa vuorokaudesta. Syksyn edetessä hiljalleen kohti talvea päivän valoisa aika lyhenee päivä päivältä väistyessään pimeän tieltä. Yleisesti pimeys saa etenkin meissä opiskelijoissa aikaan väsymystä, ahdistusta ja haluttomuutta palata aamuisin kouluun. OSYKiin on kuitenkin aina kivaa mennä eikä siellä pimeyden anneta lannistaa, ainakaan liikaa. OSYKin opiskelijoilta löytyvät parhaat vinkit taisteluun arjen pimeyttä vastaan.

Suosituin vastaus olivat erilaiset kynttilät. Värikkäiden kynttilöiden heijastama valo huoneen seinillä, rauhallinen tunnelma ja niiden kauniit värit sekä muodot antavat apua stressin hallintaan. Tuoksukynttilöiden ihanan tuoksun leijaillessa rauhoittuminen on taattu. Kynttilöistä voi tehdä kauniita asetelmia, jolloin niiden esteettisyys miellyttää myös silmää.

Vastauksien seassa olivat myös herkut moneen otteeseen. Jouluiset suklaat, piparit ja tortut, sekä glögi ja tee, nousivat esiin toistuvasti. Myös ihan vain karkit saivat suosiota. Pimeys ei tunnu niin ankealta, kun lämmin glögi huuhtoo negatiivisuuden pois. Pieni herkuttelu on aina sallittua, sillä se tekee arjesta makeampaa. Hyvä ruoka auttaa todellakin jaksamaan, eikä ylimääräisestä energiasta haittaakaan ole nyt, kun aurinko ei sitä niin paljon tarjoa. Pimeinä aikoina myös vitamiinit on hyvä muistaa, sillä niistä saa virtaa.

Lisäksi ihana vinkki ovat ystävät sekä perhe, unohtamatta siihen kuuluvia eläimiä. Ystävät tekevät kaikesta parempaa, jopa tylsistäkin syysilloista. Mukavassa seurassa vietetty aika on hauskaa. Samalla unohtuvat pimeys ja kylmyys, jotka yksin ollessa saattavat hiipiä mieleen. Kiva tekeminen saa ajan kulumaan mielekkäästi. Aamulenkki saattaakin olla yllättävän hauska lumessa leikkivän koiran kanssa!

Muita hyvän tunnelman luojia ovat musiikki ja jouluvalot, joita voi lisätä arkeen oman maun mukaan, sekä ulkona valaisevat tähdet ja lumi. Myös heijastimet kannattaa muistaa, sillä niiden heiluminen pimeässä on turvallisuuden lisäksi hauskan näköistä, ja söpöt muodot piristävät asua. Toinen, varsinkin osykilaisista mieleinen asuste, ovat villasukat. Ne lämmittävät mukavasti, ja ovathan ne aivan ihanan näköisiä!

Vielä viimeiset vinkit pimeässä selviämiseen ovat arjen rutiinit, ja niistä erityisesti ne itselle mielekkäimmät. Rutiinit luovat päiville pohjaa ja saavat ajan kulumaan nopeammin.

Mielekkäitä rutiineja monelle ovat nukkuminen ja liikkuminen tai muu harrastaminen. Hyvät yöunet takaavat sen, että aamulla on täynnä energiaa, jota riittää sitten myös harrastuksiin. Liikkuminen pitää mielen virkeänä ja kehon aktiivisena. Siitäkin saa lisää virtaa. Itselle mielekkäät harrastukset tuovat päiviin positiivisuutta, joten kannattaa harrastaa myös talvella!

Itse sanoisin kaikista tärkeimmäksi vinkiksi kuitenkin asenteen, joka kannattaa pitää positiivisena. Hyvällä asenteella energiaa ei kulu turhaan voivotteluun ja arjesta selviytyminen on mielekkäämpää. Toivotan vielä loppuun juuri sinulle oikein rentoa ja mieluisaa talvea! Jaksetaan yhdessä!

Teksti Ella Jänkälä
Kuvat Laura Pietikäinen ja Minna Korpierkki