My CMS

Perinteinen Unesco-viikko OSYKissa

Unesco-viikko pyörähti käyntiin maanantaina 11.11., ja ohjelmassa on ollut monenlaista tapahtumaa Unescon teemojen puitteissa. Unesco on Yhdistyneiden Kansakuntien kasvatus-, tiede-, ja kulttuurijärjestö, jonka tarkoituksena on edistää kasvatuksen, tieteen ja kulttuurin avulla rauhaa ja kansojen välistä yhteistyötä. Kuuntelimme päivänavauksia ja keskustelimme tärkeistä aiheista yhdessä. 

Maanantain ja tiistain aikana ykköset ja kakkoset pääsivät tutustumaan Anne Frank
-näyttelyyn, jossa avustivat puheviestinnän kurssin vertaisoppaat. Maailmankoulun kiertävästä näyttelystä saimme paljon uutta tietoa Anne Frankista ja holokaustista, mutta näyttely avaa myös oman aikamme ennakkoluuloja, syrjintää ja ihmisoikeuskysymyksiä. 

Maanantain ruokatunnilla ala-aulaan ilmestyi vaihto-opiskelijoidemme tekemiä postereita, joissa esiteltiin heidän omaa kotimaataan, sen historiaa ja kulttuuria. Saimme mahdollisuuden tutustua vaihtareihimme paremmin.

Keskiviikkona 3. ja 4. vuoden opiskelijat kuuntelivat Suomen Punaisen Ristin veripalvelun päivänavausta juhlasalissa ja torstaina vietettiin taksvärkkiä hyvä asian puolesta. Päivätyökeräyksen kohteeksion valittu Punaisen Ristin katastrofirahasto. 

Unesco-viikon päätteeksi perjantaina OSYKin ympäristötiimi järjesti koulun aulaan kirjakirp-piksen ja
-kahvilan, joka toimi tuo kirja ja ota kirja
-periaatteella. Vegaaninen kirjakahvila palveli asiakkaitaan koko päivän. Kirjakirppiksen kirjat ovat esillä vielä arviointiviikolla, joten tervetuloa vaihtamaan luettavaa!

Teksti Olivia Järvinen
Kuvat Minna Korpierkki