My CMS

Miltä lukion loppuminen tuntuu?

Lukuvuoden toiseksi viimeisen jakson alkaminen tarkoittaa, että abiturienttien koulun loppuminen lähestyy. Kolmannen jakson päätyttyä kolmannen vuoden opiskelijat päästettiin lukulomalle, jonka aikana abiturientit urakoivat valkolakin eteen. Halusin tietää, mitä mieltä itse abiturientit ovat lukion loppumisesta ja uusien tuulien saapumisesta heidän elämäänsä. Haastattelin kahta kolmannen vuoden opiskelijaa ottaakseni asiasta selvää.  

Saara Korhonen  

Miltä lukion loppuminen tuntuu kolmen vuoden aherruksen jälkeen? 

Lukion loppuminen tuntuu haikealta ja surulliselta, sillä viimeiset kolme vuotta ovat olleet niin hienot. Minulla tulee etenkin todella ikävä OSYKin käytäviä, opettajia ja opiskelijoita. Kuitenkin ensimmäisen kerran nyt alkaa konkretisoitumaan se, mitä varten olen tehnyt töitä ja nähnyt vaivaa koulunkäynnin suhteen. Joten tulee myös hieno fiilis siitä, että olen itse pystynyt tähän ja selvinnyt tästä.  

Mitä jäät kaipaamaan lukio-opinnoista ja OSYKista? 

Jään kaipaamaan opettajia, opiskelijoita, koulumme rakennusta ja ennen kaikkea OSYKin ilmapiiriä, jossa on hyvä ja turvallinen olla. Myös oppitunteja tulee ikävä, sillä opettajamme ovat mahtavia ja hyviä työssään, joten tunnillakin on aina mukava olla. 

Mitkä ovat olleet lukiourasi ikimuistoisimpia hetkiä? 

Ehdottomasti YET-projekti, etenkin Hollannissa järjestetty YET-projekti. Lisäksi myös vanhojen tanssit ja draaman kurssit olivat ikimuistoisia. Etenkin draaman 5 ja 6 kurssit (projektikurssit) ja muut mahdollisuudet tutustua teatteriin ovat antaneet hienoja muistoja. Olen kiitollinen tilaisuuksista, joita OSYK tarjoaa opiskelijoilleen. En olisi ikinä saanut samanlaisia mahdollisuuksia esimerkiksi päästä Hollantiin tekemään teatteria ilman lukiotamme. OSYKista saamieni kavereiden kanssa on myös syntynyt paljon mahtavia muistoja. On ollut mahtavaa saada myös Hollannista ystäviä koulumme ansiosta. Lukion huippuhetkiin kuuluukin näihin uusiin hienoihin ihmisiin tutustuminen.  

Onko sinulla suunnitelmia lukion jälkeiseen elämään? Millaisia? 

Aion hakea yliopistoon. En vielä ole tarkalleen varma minne, mutta todennäköisesti pois Oulusta. Jatko on vielä hieman avoinna, joten siitä on hankala puhua. Kuitenkin ennen seuraavien opintojen aloittamista aion mennä interreilaamaan kuukaudeksi Eurooppaan ja tehdä töitä.  

 

Aleksi Saranpää 

Miltä lukion loppuminen tuntuu kolmen vuoden aherruksen jälkeen? 

Kun on käynyt kolme vuotta joka päivä koulussa, tuntuu oudolta, kun ei yhtäkkiä tarvitsekaan käydä enää missään. Tuntuu kuitenkin hyvältä, kun on jo koko abivuoden ajan odottanut, että lukio jo loppuisi ja pääsisi jatkamaan elämässä eteenpäin ja luomaan uutta elämää.  

Mitä jäät kaipaamaan lukio-opinnoista ja OSYKista? 

Yleisesti lukioelämää. Jään kaipaamaan sitä, että on tuttu ja turvallinen paikka, jossa tulee joka päivä käytyä. Jään kaipaamaan myös kavereitani. 

Mitkä ovat lukiourasi ikimuistoisimpia hetkiä? 

Vanhojen tanssit ja uskon myös, että penkkaripäivä tulee olemaan ikimuistoinen. Myös tunneilta lintsaaminen kavereiden kanssa on ollut ikimuistoista.  

Onko sinulla suunnitelmia lukion jälkeiseen elämään? Millaisia? 

Suunnitelmani ovat melko auki. Mielenkiinnon kohteita on useampia. Olen miettinyt meikkaajan alaa ja tanssijan alaa. Myös psykologia kiinnostaa minua. Toivottavasti kuitenkin tulevaisuuden suunnitelmani selkenevät pian.  

Teksti Linda Huttu
Kuva Roope Kontio