My CMS

Ikimuistoinen vanhojen päivä

Ensimmäisen vuoden opiskelijoiden oma siirtymäriitti on ököpäivä. 7. helmikuuta oli 18-vuosikurssilaisten, eli toisen vuoden opiskelijoiden vuoro, sillä vanhojen päivä koitti viimein. Kuukausien ja usean stressaavan hetken jälkeen saimme vihdoin pukea upeat mekot ja puvut päällemme, laittaa hiuksemme nätisti ja olla huomion keskipisteenä. 

Päivä alkoi kuvauksilla. Ensimmäiset tanssijat saapuivat koululle jo kahdeksalta aamulla. Vanhat ihastelivat toistensa mekkoja ja odottivat innolla tulevaa päivää. Lausahdukset, kuten ihana mekko” ja ”kylläpä väsyttää”, kaikuivat OSYKin käytävillä. Ryhmäkuvan jälkeen oli lounaan aika, ja sitten siirryttiin jo Urheilutalolle odottamaan kaikkien ensimmäisiä yhteisiä tansseja. 

Katsomo oli jo melkein täynnä ennen kello 12:taTunnelma kulisseissa oli hektinen – joka puolella kävi kiivas puheensorina siitä, miten jännittää ja pysyyköhän mekot ehjinä. Saliin astuessa päällimmäisenä ajatuksena oli kuitenkin hauskan pitäminen. Tänä vuonna ohjelmistoon kuuluivat poloneesi, klassinen Wienin valssi, leppoisa Short Cake, intohimoinen Tango Jalousie, nopea Ievan polkka, Virginia Reel, herkkä Petrin valssi ja Backstreet Boys -yhtyeen Everybody-kappaleeseen koreografioitu lopputanssi, jonka olivat suunnitelleet liikunnan opettajat Minna Pessala ja Tarja Väisänen. Väisänen ohjasi yhdessä Timo Loukkolan kanssa OSYKin tanssit. 

Opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja Onni Kuivala piti hienon puheen ja kiitti kaikkia prosessiin osallistuneita. Aika kului kuin siivillä, ja pian koko esitys oli jo yllättäen ohi. Suurimmilta osin puvut pysyivät ehji ja tanssijat selvisivät ruhjeittaFiilikset Ouluhallille mentäessä olivat helpottuneet, vaikkakin väsyneet.  

Ouluhallin tanssit tanssittiin, huudot huudettiin (”Mauno me tullaan!”) ja kuvia psittiin roppakaupalla. Parista vahingosta huolimatta tanssijat olivat onnellisia toisenkin tanssikerran jälkeen. Se oli siinä sitten. Kuukausien ahkera ja rankka kokemus oli kyllä tuon upean ja helpottuneen fiiliksen arvoinen. Liikunnan neljännen kurssin aikana kerkesimme oppia todella paljon toisistamme, tanssista ja myös itsestämme, emmekä varmaan ikinä unohda tätä päivää. 

Nälkähän siinä tanssiessa kerkesi tulla, onneksi oli päivällisen vuoro kaupunginteatterin ravintola Vänmannissa. Ruoaksi oli eri salaatteja, leipää, sitruunaista broileria sekä härkäpapupihvejä, ratatouillea ja yrttiperunoita. Nam! Jälkiruoaksi tarjoiltiin tahmeaa appelsiinikakkua. Vanhojen toimikunnan jäsenet pitivät hekin koskettavan puheen ja keskustelut päivästä jatkuivat tauotta. 

Onnistuneen päivän jälkeen tanssijat jaksoivat vielä juhlia pitkälle yöhön. Jatkot pidettiin Aleksinkulmassa, johon oli hyvä päättää vuoden 2020 vanhojen päivä. 

Teksti Ida Seluska
Kuvat Minna Korpierkki