My CMS

YET-projekti yhdistää jälleen nuoria kielen ja teatterin avulla

OSYKista lähti varhain lauantaiaamuna 8.2. 24 opiskelijaa ja viisi aikuista kohti Hollantia ja kaksiviikkoista YET-projektia eli Youth, Europe and Theatre
-kieli- ja teatteriprojektia, joka järjestetään jo 21. kerran. Viime vuosina osallistujamaat ovat olleet Suomi ja Hollanti. YET on OSYKin pitkäikäisin kansainvälinen projekti. 

Oulusta lähtenyt matkaseurue lensi ensin Amsterdamiin, ja sieltä he matkustivat bussilla Teylingen College Leeuwenhorst koululle Noordwijkenhoutiin, jossa oppilaat ja heidän vanhempansa odottivat osykilaisia koululla. Ensimmäiset päivät ovat sujuneet YETissä hyvin. Kaikki ovat päässet kiinni työhön hyvin, ja hollantilaiset ovat olleet erittäin vieraanvaraisia tuulisessa Hollannissa.

Kaikki ovat jakautuneet omiin tiimeihinsä, jotka ovat Suomen ja Hollannin näyttelijätiimit, kuvataidetiimit ja mediatiimi. Hollannin näyttelijätiimiä vetää Laura Martin ja kuvataidetiimiä Julia Saal. Suomen näyttelijätiimiä ohjaa Ilona Ruohomäki ja kuvataidetiimiä Niina Uusitupa. Suomesta mukana on myös ääni- ja valoteknikko Simo Tigerstedt ja musiikin opettaja Anna-Leena Koldits. Mediatiimiä ohjaa Geert Groenewegen. Suomalaisten asioita koordinoi Mervi Hälinen ja hollantilaisten asioita Pauline van Eden

Tiimeissä työskentelee sekä suomalaisia että hollantilaisia yhdessä ja kaikkien tiimien työskentelykielenä on englanti. Näyttelijätiimit ja kuvataidetiimit alkoivat työstämään näytelmää, joka perustuu belgialaisen kirjailijan Stefan Brijsin kirjoittamaan The Angel Maker -kirjaan. Kahden viikon aikana tiimit työstävät näytelmän puvustuksineen, lavastuksineen ja musiikkeineen. Esitykset ovat projektin lopussa, ja ne välitetään myös Suomeen. 

Molemmat maat ovat esitelleet maidensa parhaita ja pahimpia paloja National presentation -illoissa. Nämä esitykset on harjoiteltu valmiiksi etukäteen ennen projektin alkamista.

Mediatiimi on alkanut kirjoittamaan artikkeleita ja editoimaan kuvia. YETillä on omat sivut www.yet.nu, joissa julkaistaan joka päivä uutisia ja haastatteluja päivien kulusta. YETin löytää myös Facebookista ja Instagramista @youtheuropetheatre.

Teksti ja kuvat YETin mediatiimiläiset
Saana Kärkkäinen ja Sanna Räisänen