My CMS

Penkkareista lukulomalle

Torstaina 6.2 OSYKissa vietettiin penkinistujaisia eli penkkareita. Luvassa olisi siis huvittavia pukuvalintoja, ja jo aamuvarhain koululle saapuessa saattoi ihailla koulumme abiturienttien luovien ja persoonallisten asujen loistoa. Käytävillä käveleskeli monia tuttuja ja tuntemattomampia hahmoja – Viirun ja Pesosen lisäksi koulun sokkeloissa saattoi nähdä kauniita keijukaisia, porkkanan, pari lammasta ja upean täysmaitopurkin. 

Ensimmäisen tunnin jälkeen oli abigaalan aika – toisen kerroksen juhlasali oli täynnä ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijoita sekä opettajia. Tunnelma oli kaikin puolin positiivinen. Abit astelivat juhlasaliin värikkäässä jonossa heitellen karkkeja niin opiskelijoiden kuin opettajienkin suuntaan. Jos karkkia ei saanut kiinni, saattoi se kopsahtaa päähän. 

Gaalassa ihailtiin asuja ja nähtiin musiikkiesityksiä abien muodostamilta bändeiltä Corona V ja Oulun makkarakauppa. Abiturientit myös muistivat gaalan aikana ryhmänohjaajiaan erilaisin lahjoin ja kiitoksin. Loppuhuipennuksena juhlasalin suurelta valkokankaalta näytettiin upea vuoden 2020 abivideo sekä odotettu opettajien versio – opevideo. 

Gaalan jälkeen alkoi abiturienttien fyysinen ja henkinen valmistautuminen tulevaan kuorma-autoajeluun. Karkkisadetta seuraten koulun nuoremmatkin opiskelijat katsoivat koulun pihalla abilakanoin ja tauluin varusteltujen rekkojen lähtöä. 

 

Abiturientti Anna Poutiainen kertoo penkkaripäivään valmistautumisen kuluneen pukeutumisen ja itse päivästä stressaamisen parissa. Asuvalintaansa Anna oli saanut inspiraatiota juopoksi pukeutuneesta ystävästään – hän oli tehnyt asustaan vastaparin, juopon emännän. Päivän myöhempiin suunnitelmiin kuului muun muassa lounas, abien rekka-ajelu kaupungilla sekä jatkot 

Hyvää lukulomaa abiturienteille!

Teksti Jenni Pahikka-aho
Kuvat Roope Kontio