My CMS

Kohtaamisia ajassa – kuvataiteen lukiodiplominäyttely 

Alkuvuodesta toisen kerroksen aulassflyygelin lähellä on voinut huomata uutta taidetta seinillä –kyseessä ovat olleet osykilaisten kuvataiteen lukiodiplomityöt. Diplomitöitä oli laitettu esille ihailtavaksi myös muihin kerroksiin ja portaikkoon. Nyt kuvataiteen diplomit on kuitenkin siirretty kulttuuritalo Valveen Valvegalleriaan, jossa esillä on muidenkin Oulun lukioiden kuvataiteen diplomitöitä. Näyttelyn avajaiset pidettiin tiistaina 18.2.2020, ja yhteensä 22 koulumme opiskelijan diplomityö on mukana näyttelyssä. 

Lukiodiplominäyttely oli saanut nimekseen Kohtaamisia ajassa. 
Täyteen tupatussa Valvegalleriassa
 tarjoiltiin avajaisten aikana taiteen lisäksi vierailijoille juotavaa ja naposteltavaaLukiolaisten diplomityöt oli aseteltu Valvegalleriassa kahteen huoneeseen, joissa ihmisvirta kulki vapaasti ihaillen seinille ripustettua taidetta. 

Itse lukiodiplomitöiden lisäksi esillä olivat töistä tehdyt portfoliot, joiden kautta sai lisätietoa työprosessista ja taiteilijan mietteistä. Portfolio on olennainen osan taiteellista työskentelyprosessia, ja se on arvioinnin kohteena yhtä suuressa osassa itse teoksen kanssa. Avajaisten aikana pidettiin myös puhe kuvataiteen lukiodiplomin työskentelyn etenemisestä ja arvioinnista. Puheen pitivät kuvataiteen lehtorit Tiina Ala-Opas OSYKista ja Hanna Schroderus Lyseolta. 

Oulun lukioiden kuvataiteen diplomit ovat esillä Valvegalleriassa vuosittain. näkin vuonna diplomien tekijät olivat käyttäneet taiteen tekemiseen useita eri tekniikoita –maalausten, piirrosten ja sekatekniikoin tehtyjen töiden lisäksi mukana oli digitaalista taidetta sekä erilaisia kolmiulotteisia teoksia. 

Tämän vuoden kuvataiteen lukiodiplominäyttelyä voi käydä katselemassa aina 15.3.2020 asti Valvegalleriassa. 

Teksti Jenni Pahikka-aho 
Kuvat Tiina Ala-Opas