My CMS

Ysiluokkalaisten ajatuksia OSYKista

Yhteishaku pyörähti käyntiin 18.2, mutta vasta ensi elokuussa OSYK täyttyy uusista ykkösistä. Keskiarvoraja on ollut pitkään korkea, ja OSYKiin hakevia nuoria on paljon. Haastattelin paria ysiluokkalaista, jotka hakivat yhteishaussa OSYKiin. 

Ensin haastattelussa Saku, Raahen Merikadun koulusta. 

Millaisella fiiliksellä olet menossa lukioon? 
Odotan lukioon pääsyä jo aika innolla ja on kivaa, kun pääsee opiskelemaan jotain vähän haastavampaakin. 

Miksi hait OSYKiin? 
OSYKiin hain minun hyvien kavereiden takia, ja olin siellä esittelyssä. Se koulu oli ihan mahtavan oloinen ja tuntui, että siellä olisi mahtavaa olla koulussa. Tuntuu, että se on juuri sellainen, kuin siitä puhutaankin ja kaikki hyväksytään sellaisena kuin he ovat. 

Millaisia asioita olet kuullut OSYKista? 
Vain kaikkea hyvää. 

Odotatko innolla lukio-opintoja? 
Minusta on kiva, että pääsee opiskelemaan vähän vaikeampiakin asioita ja uusia aineita, kuten venäjää ja psykologiaa. Samalla kiva päästä pois yläasteelta ja tavallaan opetella uusi tapa opiskella ja olla. 

Haastattelin myös Kaisaa, Myllytullin koulusta.  

Millaisella fiiliksellä olet menossa lukioon? 
Vähän jännittää se, mihin pääsen ja miten se eroaa yläkoulusta, koska minulla on vieläkin 45 minuutin mittaiset  oppitunnit eikä meillä ole jaksoja. 

Miksi hait OSYKiin? 
Koska minun kaverit kertoivat siitä kaikkea hyvää ja kävin tutustumispäivänä siellä ja ilmapiiri oli niin ihana, et haluaisin heti takaisin! 

Millaisia asioita olet kuullut OSYKista? 
Ihanat opettajat, loistava ilmapiiri ja että siellä voi opiskella monipuolisesti ja tehdä kaikkea mukavaa opiskelun lomassa. 

Odotatko innolla lukio-opintoja? 
Joo ehdottomasti! En malta odottaa! 

Teksti ja kuvat
Olivia Järvinen