My CMS

Uuden lukuvuoden erilainen alku

Jos viime kevät oli koronapandemian takia poikkeuksellinen etäopetuksineen ja etäpäätösjuhlineen, niin tässäkin syksyssä on ollut monta uutta asiaa. Olemme joutuneet miettimään, miten saamme koulumme arjen mahdollisimman turvalliseksi 600 opiskelijan opinahjossa. Käsien pesu, käsidesit, turvavälit, ruokailuvuorojen uusi porrastaminen, kotipäivät pienenkin nuhan takia ja koronatestit ovat olleet arkipäivää.

Alkusyksyyn on mahtunut myös ylioppilasjuhlapäivä, sillä viime kevään ylioppilaat pääsivät juhlimaan kahdessa erässä lukion päättymistä ja valkolakkiaan elokuun lopussa, lauantaina 29.8.2020 Oulun teatterin suurella näyttämöllä. Juhlissa pyrittiin huomioimaan mahdollisimman hyvin turvallisuusohjeet niin näyttämöllä kuin yleisössä. Jokainen ylioppilas sai kutsua yhden läheisen juhlaan ja muut läheiset pääsivät seuraaman juhlaa livelähetyksen välityksellä kotisohvilta.

Vaikka vietimmekin juhlaa poikkeuksellisin järjestelyin, onnistuimme luomaan päivästä juhlavan ja kuten rehtori Riitta-Mari Punkki-Heikkinen puheessaan muistutti, toivosta on hyvä pitää kiinni kaikkina aikoina. Ylioppilaat Saara Korhonen ja Maija Leppävuori muistelivat puheissaan lukiovuosiensa huippukohtia, erikoista viime kevättä ja iloitsivat siitä, että heillä on kaikesta huolimatta mahdollisuus juhlia valkolakkiaan kahdessa eri juhlassa: ensin viime kevään etäjuhlassa kotona pienemmällä porukalla ja nyt elokuussa vielä toisen kerran, teatterin lavalla.

Tähän syksyyn on mahtunut myös abiturienttien siirtyminen 31.8.2020 etäopetukseen, millä pyritään turvaamaan se, että kaikki pääsevät osallistumaan 14.9.2020 alkaviin syksyn ylioppilaskokeisiin. Abiturientit opiskelevat kotona Teamsin välityksellä, ja ykköset ja kakkoset ovat tuttuun tapaan lähiopetuksessa. Tämä syksy vaatii meiltä kaikilta joustavuutta, turvallisuusohjeiden noudattamista ja toivosta kiinni pitämistä, mutta OSYKin vahvan yhteisöllisyyden ja hyvän asenteen ansiosta pystymme tähän.

Pyramentti uutisoi ja raportoi tuttuun tapaan lukuvuoden tapahtumista.  Olemme saaneet tänäkin syksynä monta uutta tekijää toimituksen riveihin, joiden käsissä lehti syntyy. 

Tervetuloa seuraamaan lukiomme ja lukiolaisten arkea verkkolehden sivuilta!

Teksti ja kuvat Minna Korpierkki
Pyramentin ohjaava opettava