My CMS

Unesco-viikolla esillä tärkeitä teemoja

Unesco-kouluverkostoon kuuluva koulumme vietti Unesco-teemaviikkoa 9.-13.11.2020. Viikkon mahtui jokaiselle päivälle ohjelmaa Unescon teemojen mukaisesti.

Maanantaina aloitimme Unesco-aiheiselle päivänavauksella, jonka pitivät opiskelijamme Saga Bruun ja Petra Ojala. Koulun ympäristötyöryhmä järjesti koulun ala-aulaan korjaustyöpajan, joka kannusti korjaamaan ja tuunaamaan vanhoja vaatteita ja reppuja ja pidentämään näin niiden elinkaarta.

Tiistaina viikko jatkui koko koululle suunnatulla Mikko Pyhtilän Teams-luennolla, jossa keskiössä olivat ilmastonmuutos ja kehitysyhteistyö. Tiistaina ympäristötyöryhmä piti ala-aulassa pienimuotoisen vaatekirppiksen, joka toimi periaatteella Tuo vaate, ota vaate. 

Keskiviikkona kierrätimme ympäristötyöryhmän rohkaisemina oppikirjojamme ala-aulan ilmoitustaululla, jossa kauppa käy vieläkin hyvin uuden jakson kynnyksellä.

Torstaipäivänä suoritimme taksvärkkikeräyksen, jonka tuotto ohjataan SOS-lapsikylälle. 

Perjantaina ympäristötyöryhmä piti juhlasalissa vegaanisen kahvilan, jossa tarjolla oli glögin lisäksi monia vegaanisia herkkuja. Kahvilan tuotto ohjataan hyväntekeväisyyteen. Lisäksi kuulimme tärkeää asiaa verenluovutuksessa Suomen Punaisen Ristin veri-infossa Teamsin välityksellä. Lisäksi Kastellin lukio, Oulun normaalikoulun lukio ja Merikosken lukio ovat haastaneet kaikki Oulun lukiot verenluovutukseen. Abiturienttimme, Aino Ainassaari ja Vilma Matero, ovatkin jo perustaneet OSYKille oman veriryhmän, ja täysi-ikäisiä osykilaisia kannustetaan luovuttamaan verta.

Teemaviikon ohjelmasta vastasivat koulun Unesco-työryhmä ja ympäristötyöryhmä.

Teksti ja kuvat Unesco-työryhmäläiset