My CMS

OSYK palasi lähiopetukseen omalla maskimallistollaan

10.2.2021 jää historiaan päivänä, jolloin palasimme reilun kahden kuukauden tauon jälkeen lähiopetukseen. Aamulla ala-aulassa vallinnut tunnelma oli vähintäänkin unenomainen. Melkein voisi sanoa, että se oli liian hyvä ollakseen totta. Opiskelijoiden puheensorina kävi taukoamatta, huokuen sitä vapautunutta ja helpottunutta tunnelmaa, jonka lähiopetukseen palaaminen on pyramidin alle luonut. Mitä ilmeisimmin kaikki olivat selvinneet etäjaksosta vähintäänkin hengissä.

Tänä aamuna opiskelijoita oli aulan pöydällä vastassa useamman laatikon pino valkoisia sekä mustia kangasmaskeja, joiden jokaisen pinnassa komeili ensimmäisen vuosikurssin opiskelijan, Anna Klemetin suunnittelema OSYKin logo. Jokaiselle opiskelijalle on varattuna kaksi kappaletta OSYK-maskeja, yksi valkoinen ja yksi musta. Nimilista alkoi täyttyä ripeää tahtia, ja sitä mukaa alkoivat laatikot tyhjentyä maskeista.

Opiskelijat eivät ole ainoita, joille maskeja oli varattuna. Myös opettajat saivat osansa lastista, ja olivat niinikään tyytyväisiä lopputulokseen. Kysyin ohimennen parilta koulumme opettajalta, Ari Forsténilta ja Hanna Heikkilältä mielipidettä OSYK-maskista.

”Aamulla jo kehuttiin, miten hyvin tämä maski sopii minulle!” Ari kertoi. Samoilla linjoilla oli myös ruotsin opettaja Hanna. Hänen mielestään maskit olivat todella kiva yllätys. Samalla hän vielä muistutti, että maski pitää muistaa vaihtaa säännöllisesti, ja myös pestä oikealla tavalla. Pesu 60 asteessa on kangasmaskille riittävä.

Hajustettujen pesuaineiden käyttöä kannattaa maskien kanssa välttää viimeiseen asti, ellei jollain ilveellä nauti maskista irtoavasta hajusteen hajusta.

Näissä tunnelmissa OSYK palasi lähiopetukseen, jonka merkeissä saadaan toivon mukaan jatkaa aina kesäloman alkuun saakka (koputan puuta). Muistakaahan vielä kaikki loputkin käydä hakemassa itsellenne omat OSYK-maskit!

Teksti Oiva Latvalehto
Kuvat Minna Korpierkki