OSYKin villasukka osa 2

Tervetuloa neulomaan OSYKin omaa villasukkaa!

OSYKissa neulotaan jälleen sukkaa. Lähde mukaan Knit Along -sukkahaasteeseen ja neulo itsellesi, lapsellesi tai vaikkapa isällesi uudet OSYK-sukat!

Pari vuotta sitten OSYKissa neulottiin ensimmäiset sukat, ja nyt liikkeelle lähdetään uudella sukkamallilla. Ohje päivittyy tälle sivulle, ensimmäinen osa ohjeesta julkaistaan ma 14.10. Mallisukan valmistumista voi seurata Instragramissa. Ohjeet julkaistaan koulupäivinä, ja sukat valmistuvat siis vaiheittain ja ovat valmiina marraskuun alkupuolella.

OSYKin kirjoneulesukka osa 2

Ohje 

Lanka: Novita Nalle granaattiomena (533) 70g ja pellava (061) 50g 

Puikot: nro 3 tai käsialan mukaan 

Tiheys: 25s kirjoneuletta = 10cm 

Sukan koko 38 (varren pituus noin 19 cm) 

Päivä 1

 nurja silmukka    oikea silmukka 

Luo 68s punaisella langalla ja jaa silmukat neljälle puikolle. Kerroksen vaihtumiskohta on aina I ja IV puikon välissä. Aloita suljettu neule ja neulo 1 krs punaisella oikein. Aloita sitten kirjoneule kaaviossa olevan ohjeen mukaan ja toista mallikertaa kerros loppuun. 

 2. päivä

Jatka kirjoneuletta kaaviossa olevan ohjeen mukaan ja toista mallikertaa kerros loppuun. Tee kavennukset 17. krs:lla: Neulo I puikon alussa 2 s oikein yhteen ja tee IV puikon lopussa ylivetokavennus (= nosta 1 s oikein neulomatta, neulo 1 s oikein ja vedä nostettu s neulotun yli). Työssäsi on nyt 66 s.