Saksan kielidiplomi

OSYKissä voi suorittaa Saksan liittotasavallan hyväksymän, Zentralstelle für Auslandsschulwesenin järjestämän Deutsches Sprachdiplom II (B2/C1) kielitutkinnon. Tutkinto mahdollistaa opiskelun saksankielisten maiden yliopistoissa ja korkeakouluissa kielitaitovaatimusten osalta, (erillistä kielitaitotodistusta ei silloin Saksaan enää tarvita).

Tutkinto on samalla osoitus vahvasta kielitaidosta esim. kansainvälisille tyämarkkinoille..

Tutkinnon suorittaminen edellyttää Sprachdiplom (SAA10) -kurssille osallistumista syyslukukaudella perjantaisin klo 14.45 – 16.00. Kurssi on avoin kaikille Oulun seudun lukiolaisille, joilla on riittävä taso tutkinnon suorittamiseen, mikä tarkoittaa käytännössä A-saksan kurssien suorittamista hyvin tiedoin tai muulla tavoin hankittu kielitaito (esim. vaihto-oppilasvuosi).

Tutkinnossa on neljä osaa, jotka kaikki on läpäistävä hyväksytysti: luetun ja kuullun ymmärtimiset, kirjoitelma ja suullinen koe. Tutkinto pidetään joulukuun alkupäivinä, samana päivänä kaikissa pohjoisen pallonpuoliskon maissa, suullinen koe erillisenä päivänä kirjallisen kokeen jälkeen. Tutkinto on lukiolaisille maksuton.

Lisätiedot Jari Papunen.

Osyk kuuluu maailmanlaajuiseen Partner-Schule (Pasch-Schule) -verkostoon.