Saksan kielidiplomi

Oulun Suomalainen yhteiskoulu ja Oulun Lyseo tarjoavat yhteistyössä opiskelijoille mahdollisuuden suorittaa kielikoe saksan kielessä. Jos haluat myöhemmin opiskella saksankielisissä maissa, oikeuttaa Deutsches Sprachdiplom ilman kielitestejä siihen. Kielikoe on myös hyödyksi työmarkkinoilla.

Deutsches Sprachdiplom Sprachdiplom I ja II ovat Saksan Liittotasavallan hyväksymiä virallisia kielitutkintoja, ja ne ovat kansainvälinen näyte hyvästä saksan kielen taidosta ja mahdollistavat opiskelun Saksassa ilman erillistä kielikoetta. Yliopistotasoiseen opiskeluun vaaditaan Sprachdiplom II.

OSYKssa ja Oulun Lyseossa on mahdollisuus suorittaa Sprachdiplom II (B2/C1) ja se on maksutonta. Tutkinnon suorittaminen edellyttää Sprachdiplom-kurssille osallistumista. Kielikokeen järjestää Zentralstelle für Auslandsschulwesen.

Kokeessa on 4 osasuoritusta: luetunymmärtäminen, kuullunymmärtäminen, kirjoitelma ja suullinen esitys. Tutkinnon läpäisemiseksi kaikki osiot on suoritettava hyväksyvästi. Sprachdiplom II-koe on joulukuussa (ilmoittautuminen syyskuussa).

Jos haluat tietää enemmän kokeesta, ota yhteys Jari Papuseen.

Kuulumme maailmanlaajuiseen Partner-Schule -verkostoon.