Vanhempaintoimikunta

Olet tervetullut OSYKin vanhempaintoimikunnan toimintaan mukaan!

Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukion (OSYK) vanhempaintoimikunta toimii tiiviissä yhteistyössä koulun ja opiskelijoiden kanssa ja pyrkii ylläpitämään ja kehittämään tätä yhteistyötä. Vanhempaintoimikunta on helppo ja hyvä yhteys vanhempien ja koulun välillä, ja osallistumalla toimintaan pysyt parhaiten mukana nuortemme lukioarjessa ja koulun ajankohtaisissa tapahtumissa.

Uusi vanhempaintoimikunta muodostetaan syksyn vanhempainillassa ja toiveena on saada mukaan jokaisesta uudesta lukionsa aloittavasta ryhmästä 2–3 kiinnostunutta lukiolaisen huoltajaa/vanhempaa. Vanhempaintoimikuntaan kuuluvat myös rehtori, apulaisrehtori sekä opiskelijakunnan edustajat. Kokouksissa vierailee koulun opettajia, opinto-ohjaajia sekä tarvittaessa muutakin henkilökuntaa. Vanhempaintoimikuntaan osallistuminen on matalan kynnyksen vapaaehtoista toimintaa, johon voi osallistua pitkin vuotta omien mahdollisuuksiensa mukaan.

Vanhempaintoimikunta järjestää erilaista toimintaa yhteistyössä koulun kanssa, ja koulu huolehtii tapahtumien tiedottamisesta.

Vanhempaintoimikunta kokoontuu pääsääntöisesti kerran kuukaudessa syksyllä sovittavina päivinä, jotka sijoittuvat useimmiten tiistaille tai torstaille. Toimintakaudella 2017–2018 varsinaisia kokouksia oli kahdeksan. Kokouksissa käsitellään koulun ja opiskelijakunnan ajankohtaisia asioita, suunnitellaan tulevaa toimintaa ja erilaisia tapahtumia.

Lukion kanssa yhdessä järjestettäviä tapahtumia ovat erilaiset teemaillat. Syyskaudelle 2018 suunniteltu teemailta valitettavasti peruuntui, mutta keväälle saamme toivottavasti illan toteutumaan. Teemailtojen yhteydessä vanhempaintoimikunta on myynyt arpoja ja voittoina on pääsääntöisesti ollut itse leivottuja kakkuja. Muutakin voi toki tarjota arpajaispalkinnoksi. Tuotot käytetään syksyn ja kevään ylioppilaalle annettavaan ”Itsensä mittainen ihminen”
-stipendiin.

Lukion syyslukukausi päättyy perinteisesti joulukuussa yökouluun, jossa vanhempaintoimikunta on mukana toteuttamalla opiskelijoille kiinnostavan työpajan.

Kevään toimintaamme on myös vakiintunut penkkaripäivän mehutarjoilu abeille penkkariajojen jälkeen, ja pyrimme saamaan tarjolle  sekä suolaista että makeaa syötävää. Tähän herkkupöydän varusteluun voi mielellään osallistua, vaikkei muuten toimikunnan kokouksiin ehtisikään mukaan.

Tervetuloa Maunonkadulle mukaan OSYKin aktiiviseen vanhempaintoimikuntaan!

Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukion vanhempaintoimikunta
puheenjohtaja Outi Ruotsi
outi.ruotsi@gmail.com