Vanhempaintoimikunta

Yhteistyöllä koulun, kodin ja opiskelijoiden välillä on erityinen merkitys. Toimiva yhteistyö luo osaltaan edellytykset sille, että vuorovaikutus on avointa ja yhdenvertaista, toisia kunnioittavaa.

Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukion (OSYK) vanhempaintoimikunta toimii aktiivisesti ja pyrkii omalta osaltaan luomaan, ylläpitämään ja kehittämään tätä tärkeää yhteistyötä. Sen myötä pysymme mukana myös nuortemme lukioarjessa. Uudet vanhempaintoimikunnan jäsenet valitaan syksyn vanhempainillassa ja toiveena on saada mukaan jokaisesta uudesta lukionsa aloittavasta ryhmästä 2–3 kiinnostunutta lukiolaisen huoltajaa/vanhempaa. Vanhempaintoimikuntaan kuuluvat myös rehtori, apulaisrehtori sekä oppilaskunnan edustajat. Kokouksissa vierailee myös koulun opettajia, opinto-ohjaajia sekä tarvittaessa muutakin henkilökuntaa. Vanhempaintoimikuntaan osallistuminen on täysin vapaaehtoista ja jokainen osallistuu toimintaan omien mahdollisuuksiensa mukaan.

Vanhempaintoimikunta järjestää erilaista toimintaa yhteistyössä koulun kanssa. Toimikunta ei tiedota toiminnastaan suoraan vanhemmille, vaan koulu huolehtii siitä.

Vanhempaintoimikunta kokoontuu pääsääntöisesti kerran kuukaudessa, kokouspäivät ovat olleet tiistai ja torstai (toimintakaudella 2016–2017 varsinaisia kokouksia oli 6). Kokouksissa käsitellään koulun ja opiskelijakunnan ajankohtaisia asioita, suunnitellaan tulevaa toimintaa ja erilaisia tapahtumia. Lukion kanssa yhdessä järjestettäviä tapahtumia ovat erilaiset teemaillat. Viime vuoden marraskuussa järjestettiin teemailta Lukion uudet tuulet. Illan keskustelunaiheita olivat lukion opetussuunnitelma 2016 ja uudistuva arviointi, sähköiset ylioppilaskirjoitukset, opiskelussa tarvittavat laitteet sekä yliopistoyhteistyö. Myös vanhempaintoimikunta oli edustettuna tässä teemaillassa. Lukion syyslukukausi päättyy perinteisesti joulukuun yökouluun ja viime vuonna vanhempaintoimikunta osallistui jakamalla makeisia.

Vanhempaintoimikunta oli mukana myös tammikuussa 2017 lukion järjestämässä vanhempainillassa 9-luokkalaisten vanhemmille. Kevään perinteisiin on myös vakiintunut penkkaripäivän mehutarjoilu, niin tänäkin keväänä 2017. Tällä kertaa tarjolla oli myös syötävää, sekä suolaista että makeaa – kiitos vanhempaintoimikunnan ahkerien jauhopeukaloiden!

Tapahtumailtojen yhteydessä vanhempaintoimikunta on myynyt arpoja ja arpajaisvoittoina on pääsääntöisesti ollut itse leivottuja kakkuja. Arpajaisista saadut tuotot käytetään syksyn ja kevään ylioppilaan ”Itsensä mittainen ihminen” -stipendiin.

Vanhempaintoimikunta on koonnut taas rivinsä kesän jälkeen ja toiminta jatkuu vähintäänkin entiseen tapaan, samalla jo uutta suunnitellen. Olemme olleet jo mukana uusien opiskelijoiden vanhempainillassa. Muuta tulevaa, jo alustavasti suunniteltua, ohjelmaa on joulukuussa pidettävä yökoulu, ensi vuoden puolella mahdollisesti pidettävä teemailta sekä penkkaripäivän tarjoilu.

Tule mukaan toimintaan Maunonkadulle, lukioon, joka täyttää komeat 115 vuotta ja jossa toimii aktiivinen, tarvittaessa kantaa ottava, lämminhenkinen ja aikaansaava vanhempaintoimikunta!

Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukion vanhempaintoimikunta

Anna-Mari Nurmimäki
vanhempaintoimikunnan puheenjohtaja 2017–2018
anna-mari.nurmimaki@benelingua.fi, puhelin 0400 616 321