My CMS

Ilo irti ilman penkkarirekkoja

Oulun lukioiden abiturienttien erikoinen etäopiskelun ja ylioppilaskirjoitusten täyteinen viimeinen vuosi huipentui 13.4.2021 virtuaalipenkkareihin eli
-penkinpainajaisiin. Lukiot toteuttivat päivän ohjelman eri tavoin: esimerkiksi Oulun normaalikoulun lukiossa abit pääsivät koulun saliin katsomaan abigaalaa ja muut seurasivat juhlaa streamin kautta. Meidän lukiossamme kaikki juhlivat streamin äärellä, abit kotisohvalta ja muut koulunpenkiltä.

Itse vietin penkkaripäivän yhdessä kavereiden kanssa abigaalan ja abivideon, lautapelien sekä pitkien keskustelujen merkeissä. Emmi Siniluodon ja Iida Törmäsen juontamassa abigaalassa näytettiin penkkaritaulut, opiskelijoille jaettiin erilaisia titteleitä ja heidän tietojaan sekä opettajista että viime vuosien tapahtumista testattiin Kahootilla. Musiikkiryhmä esitti perinteisesti klassikkokappaleista uusia versiota ja rehtorimme Riitta-Mari Punkki-Heikkinen piti kannustavan puheen ilman lohtusanoja. Yleinen lausahdus kaveripiirissäni oli: “Tuleehan tästä aika haikea ja nostalginen mieli.” Abivideo, joka on katsottavissa OSYKin kotisivuilla olevan linkin kautta, on kuin elokuva loistavine juonineen ja näyttelijöineen. Kyllähän siinä mieli piristyi katsoessa noin 48 minuuttia abien esittämien opettajien menoa ja melskettä!

Vaikka hassut puvut ja humoristiset rekkataulut eivät päässeet kaikkien oululaisten nähtäville, niiden merkitys ja symboliikka näkyivät päivän tunnelmissa Instagramin puolella. Myös opettajat innostuivat osallistumaan penkkareihin sosiaalisessa mediassa. Ihanaa, että monet pyrkivät niin “penkkarimaiseen” päivään kuin mahdollista! Erään normaalikoulun abin kommentti ennen juhlintaa tiivistää hyvin luultavasti useimpien abien tuntemukset: “Olo on vähän laimea, mutta odotan kuitenkin innolla abigaalaa, koska se on perinne ja yhteinen ilonaihe abeille. Harmittaa, että ei voi ihan kokonaisuudessaan toteuttaa penkkareita, mutta mieluummin näin kuin ei mitään.” Toivottavasti jokaisella abiturientilla oli iloinen ja rento penkkaripäivä!

Teksti Ida Seluska
Kuvat Minna Korpierkki