My CMS

Taide luo toivoa!

OSYK on mukana myös tämänvuotisessa Toivon Agenda -tapahtumassa monin tavoin. OSYK muun muassa innostaa kaikki mukaan taidekuvahaasteeseen.

Alkuperäisteos Jan Vermeer, Turbaanipäinen tyttö

Taide kuuluu kaikille, ei vain harvoille ja valituille. Sen paikka ei ole vain museoiden ja taidelaitosten seinien sisäpuolella, vaan osana jokaisen ihmisen elämää. Taide ja kulttuuri edistävät hyvinvointia ja terveyttä ja siksi taidetta on hyvä nauttia ihan joka päivä! Taiteen saatavuus luo yhdenvertaisuutta: jokaisella ihmisellä on oikeus päästä osalliseksi taiteen tekemisestä ja siitä nauttimisesta.  

Taide tuo meidät yhteen, yhteisen kokemuksen, elämyksen ja keskustelun äärelle. Taide avaa ikkunoita siihen, keitä me olemme, mistä tulemme ja minne olemme matkalla. Se haastaa meidät pohtimaan, minkälaisessa maailmassa me elämme nyt ja minkälaisessa maailmassa haluamme tulevaisuudessa elää. Taide luo toivoa! 

Ota yksin tai kaveriporukassa kuva, jossa esitätte oman versionne kuuluisasta taideteoksesta.  

OSYKin draamaopiskelijat tarjoavat muutaman esimerkkiteoksen, josta he ovat tehneet kuvia. Lähde mukaan haasteeseen!

Alkuperäisteos Hugo Simberg, Haavoittunut enkeli

Merkitse kuvan yhteyteen #toivonagenda2030 #luetaan #lukuiloaliikkeellä ja tägää mukaan @osykinsta ja @sivistyksensupervoimia. Voit myös lähettää kuvan koulun tilille. Kaikki kuvat ovat nähtävillä koulumme Instagram-tilillä @osykinsta ja Facebookissa.

Toivon Agendan kaikki tapahtumat osoitteessa www.supervoimia.fi.

Teksti Ilona Ruohomäki ja Unesco-työryhmä ja valokuvat Maria Laakkonen