My CMS

Tervetuloa uusi lukuvuosi ja uudet lukijat!

Uusi lukuvuosi käynnistyi Maunonkadulla 11.8.2021 ja 190 uutta lukiolaista aloitti lukiotaipaleensa. Moni asia on muuttunut sitten viime kevään, sillä uusi oppivelvollisuuslaki uudisti lukiokäytänteitä aloittavien lukiolaisten osalta ja uusi opetussuunnitelma astui voimaan sekä totuttelemme nyt myös uuteen tuntikiertokaavioon. Oppitunnit ovat 95 minuutin mittaisia ja puheissa vilisevät moduulit, opintokokonaisuudet, periodit ja päättöviikko.

Kaiken uuden keskellä on kuitenkin paljon tuttua ja turvallistakin. Koulumme 600 opiskelijaa luotsaa eteenpäin tuttu opettajakaarti, joka vahvistui tänä syksynä kahdella uudella jäsenellä. Eveliina Laakko opettaa espanjaa ja Mikael Multasuo englantia.

Lukuvuoden alussa on ollut myös tuttuja tapahtumia. Lukiomme tuutorit ovat ryhmäyttäneet ykkösiä ryhmäytymisiltapäivässä ja olleet mukana varsinkin ensimmäisessa koulupäivässä, Mauno on seppelöity Maunon päivän juhlapäivänavauksessa, vanhempainillat alkavat pyöriä koululla elokuussa ja mikä parasta, me saamme olla ja opiskella yhdessä koulussamme. Korona-aika toi jotain uuttakin elokuuhun, sillä poikkeuksellisesti vietämme vanhojen päivää elokuun lopussa, 27.8.2021.

Päivä ja viikko kerrallaan, maskin takaa hengitellen, ihmettelemme ja etenemme opinnoissamme ja elämme yhdessä. Pyramentti uutisoi OSYKin kuulumisia tuttuun tapaan tänäkin lukuvuonna. Tervetuloa lukemaan lehteä ja kurkistamaan lukiomme arkeen!

Teksti ja kuva Minna Korpierkki
Pyramentin ohjaava opettaja