My CMS

Muista ja huomioi Itämeri!

Itämeri-päivää vietetään vuosittain elokuun lopussa. Päivän tarkoituksena on kiinnittää huomio Itämereen, tuoda Itämeren tilanne ja haasteet tutuiksi kaikille. Lisäksi John Nurmisen Säätiön käynnistämä juhlapäiväperinne tuo Itämeren kulttuuria, luontoa ja historiaa esille.

Unesco-kouluna juhlapäivä näkyy vuosittain monella tavalla. Kuvataiteen KU2-opiskelijat suunnittelivat ja toteuttivat koulun lähipuistoon Uhattu Itämeri -ympäristötaideteoksen kuvataiteen opettaja Maria Laakkosen ohjaamana. Idea teokseen tuli englannin opettaja Joel Vanharannalta.

Oppitunneilla Itämeri on näkynyt päivän aikana monin tavoin. Kielissä on tutustuttu Itämeren alueen sanastoon ja esimerkiksi englannin tunnilla on etsitty tietoa Itämeren eliöstöstä. Musiikin opiskelijat pääsivät Itämeri-konserttiin ja äidinkielen ja kirjallisuuden tunnilla mietittiin unelmia Itämereen liittyen.

Koulumme ympäristötyöryhmä OSYKin keke kierrättää ala-aulan pullot ja tölkit eteenpäin, ja tänä päivänä palautusrahat lahjoitettiin John Nurmisen säätiölle.

Koululounaassa huomioitiin myös Itämeri, sillä saimme nauttia Itämeren kalapuikoista, jotka oli valmistettu silakoista.

Hyvää Itämeri-päivää kaikille ja lisää voit lukea aiheesta osoitteesta www.itameripaiva.fi.

Teksti ja kuvat Minna Korpierkki