My CMS

Ilmastoasiat ovat osa OSYKia

OSYKin ympäristötyöryhmä eli OSYKin keke on voimissaan tänäkin lukuvuonna. Ensimmäinen periodi haettiin toimintaan uusia jäseniä ja totuteltiin uuteen tuntikiertokaavioon ja uuteen lukuvuoteen, mutta toinen periodi on alkanut vilkkaasti ympäristöasioissa.

Ruotsista alkunsa saanut roskajuoksu (plogging) on järjestetty Maunonkadulla on useamman kerran, ja perinteestä ei luovuttu tänäkään syksynä. Osykilaisia kannustettiin ottamaan kotoa mukaan käytettyjä muovipusseja ja hanskat, jotka soveltuvat roskien keräämiseen ja osallistumaan 7.10. ruokavälitunnilla roskajuoksuun. Kekeläiset olivat valmiina ulkona punnitsemaan roskat, ja jokainen kerääjä sai valita itselleen halutessaan koulukirjastomme poistokirjapinosta teoksen keräämisen päätteeksi. Suurin osa osallistujista osallistui kaverin tai ryhmän kanssa roskajuoksuun. Punaposkiset roskajuoksijat saapuivat muovikassit täynnä roskia, ja pieni tihkusade ei tuntunut latistavan tunnelmaa.

Perinne on myös se, että naapurikoulumme Svenska Privatskolan osallistuu haasteeseen. Heiltä paikalle saapui kokonainen opetusryhmä. Roskajuoksu elää ja voi hyvin ja jatkoa on luvassa myöhemmin.

Kirjaston poistokirjat kierrätetään eteenpäin ja ala-aulassa on pöytä, josta jokainen voi käydä hakemassa itselleen luettavaa. Tuleva syysloma on lanseerattu jälleen valtakunnallisesti lukulomaksi, joten syyslomalla on hyvä tilaisuus tarttua kirjaan.

Lisäksi kekeläisillä on alkamassa yhteistyö VTT:n kanssa projektissa, joka koskee hävikkiruokaa. OSYK on myös yksi ilmastolukioista, ja joukko opiskelijoita on alkanut suorittaa verkko-opintoja Korjausopas-opintokokonaisuudesta.

Ilmastoasiat puhuttavat ja ovat esillä monin tavoin lukiossamme. OSYKissa on ollut tapana kääriä hihat ja ryhtyä toimeen. Niin tehdään tänäkin lukuvuonna!

Teksti ja kuva Minna Korpierkki ja Leena Kiuru, ympäristötyöryhmän ohjaajat