My CMS

Lukion syksyyn kuuluu myös hauska ököpäivä

Tiistaina 5.10. pahaa-aavistamattomat OSYKin ykköset huijattiin juhlasaliin viime hetken opintovalintainfon varjolla. Vaikka infon ajankohta olikin hieman epäilyttävä, ei varmastikaan kovin monen mielessä käynyt, että loppuiltapäivä tehtäisiin jotain aivan muuta kuin opiskeltaisiin. Hetken kuluttua infon alkamisesta koulumme tuutorit ryntäsivät saliin upeat asut päällään ja musiikkia soittaen. Oli koittanut ökötyksen aika.

Tehtävärasteja koulun läheisyydessä

Ensiksi tuutorit esittelivät asunsa ja kertoivat päivän säännöt. Vanhemmille tulisi kumartaa ja kun joku tuutoreista huutaisi ”talviunille”, kaikkien pitäisi mennä maahan makaamaan. Tuutorit opettivat myös jokaiselle ryhmälle niiden omat huudot ja antoivat kaikille ököille jätesäkit vaatteiksi. Kun kaikki olivat valmiita, päästiin lähtemään kohti ensimmäisiä rasteja.

Rasteja oli yhteensä kuusi. Yhdellä niistä testattiin ököjen tietämystä OSYKiin liittyvän tietovisan merkeissä. Jos vastasi väärin (ja välillä myös, jos vastasi oikein), sai vettä päälleen. Muilla rasteilla testattiin muun muassa musiikkitietämystä, kekseliäisyyttä ja ryhmätyötaitoja.

Lopuksi suuntasimme koko porukalla kohti Rotuaaria. Eriskummallinen joukkomme sai osakseen hämmästyneitä katseita, mikä on kyllä ihan ymmärrettävää. Edes OSYKin lähellä ei tule päivittäin vastaan yli sataa jätesäkkiin pukeutunutta opiskelijaa, jotka saattavat yllättäen heittäytyä maahan makaamaan.

Rotuaarille päästyämme ryhmät ottivat mittaa toisistaan huutokilpailun muodossa, jonka voittajaa ei tosin valittu, koska kaikki paikalla olijat olivat ainakin hieman puolueellisia. Kaikki ryhmät huusivat kuitenkin niin lujaa, että ihmetystä riitti varmasti monen korttelin päässä. Huutamisen jälkeen teimme sen kaikista tärkeimmän, nimittäin lausuimme OSYK-valan. Lopulta kaikki huipentui pilkkitanssiin, joka oli hienoin Rotuaarilla esitetty esitys vähään aikaan, ainakin näin puolueellisesta näkökulmasta.

Teksti Enni Tiensuu
Kuva OSYKin tuutorit