My CMS

Iltakoulu kokosi koulun väen yhteen

Haasteellinen syyslukukausi sai 21.12.2012 hienon päätöksen, kun lukukausi huipentui perinteiseen iltakouluun Maunonkadulla. Taito- ja taideaineiden opettajat Tiina Alaopas, Anna-Leena Koldits, Maria Laakkonen, Ilona Ruohomäki ja Tarja Väisänen sekä opiskelijakunnan hallitus olivat tänä vuonna vastuussa iltakoulun järjestelyistä, ja he olivat koonneet monipuolisen kokonaisuuden.

Ilta alkoi kotiluokista ja ikäryhmät kiersivät eri tapahtumapaikoissa. Draamasalissa nähtiin ja kuultiin OSYK-gaala, jonka aikana saattoivat katsojan silmäkulmat kostua liikutuksesta ja siitä, että talossa on niin paljon taitoa, osaamista ja heittäytymistä – sellaista, joka ei näy välttämättä oppitunneilla. OSYK-gaalassa nähtiin monta tanssiesitystä, sirkustaitoja, laulua ja soittoa.

Yläkerran luokissa opiskelijakunnan hallitus veti ryhmittäin jouluisen tietovisan ja leikkejä. Pilkkitanssikin ehdittiin tanssia yhdessä.

Monitoimisalissa puolestaan keräännyttiin jouluisten tarinoiden äärelle, jotka toivat meille tutuksi tarinoita jouluperinteiden takaa. Tarinoita kuvitettiin ja välissä laulettiin monta tuttua joululaulua.

Tapahtumapaikkojen ja joulupuuron jälkeen rauhoituttiin yhteisen symposiumin äärelle, jonka vastuuopettajana toimi filosofian ja elämänkatsomustiedon opettaja Jukka Keski-Filppula. Panelistit Satu Haapanen, Máren-Elle Länsman ja Kari Turtiainen pohtivat yhdessä opiskelijoiden kanssa sitä, voidaanko ristiriitoja ratkaista sovittelemalla. Kolmikko toi ajatuksia niin Israelista, vähemmistöjen kuin oikeuslaitoksen näkökulmasta. Symposium striimattiin draaamasalista kotiluokkiin. Ilta päättyi seurakunnan joulutervehdykseen, jonka olivat toteuttaneet yhdessä lukiomme lisäksi Madetojan musiikkilukio, Oulun Lyseon lukio ja Merikosken lukio.

Yhteinen tekeminen, innostuminen ja osallistuminen näyttivät jälleen voimansa. Kiitokset kaikille illan järjestäjille, esiintyjille ja osallistujille. Te teette OSYKin.

Hyvää joulua kaikille!

Teksti ja kuvat Minna Korpierkki
Pyramentin toimitusta ohjaava opettaja