Pyramentti

Selina tanssi itsensä televisioon

Lukiomme toisen vuoden opiskelija Selina Puebla Ontero on valittu satojen nuorten joukosta Moves like summeri
-tanssiohjelmaan. Kaksivuotiaasta asti tanssimista harrastanut Selina on tanssinut Oulu Dance Academyssa, Tanssikeskus Citydancessa ja Oulun esittävän taiteen koulu Lenninsiivessä. Monipuolinen ja lahjakas Selina nimeää baletin päälajikseen, vaikka hän taitaa monia muitakin lajeja. Selinan taitoja olemme saaneet ihailla koulumme tapahtumissa, ja hän on myös tuttu kasvo lukiomme tanssikursseilla ja ensi vuonna suunnitelmissa on tanssin lukiodiplomin tekeminen.

Selinan päälaji on baletti.

Moves like summeri on nuorten tanssirealityohjelma, jonka finaaliin valittiin 21 nuorta tanssijaa 400 tanssijan joukosta, ja finalistit on jaettu kolmeen joukkueeseen: Sinisiin, Pinkkeihin ja Vihreisiin. Tie finaalin oli monivaiheinen. Alkuvaiheessa tanssikisaan haluavat julkaisivat TikTokissa tanssivideon valmiin koreografian pohjalta, josta Selina valittiin toiseen vaiheeseen. Toisessa vaiheessa kilpailijat tekivät itsestään Youtube-videon ja antoivat videolla myös tanssinäytteen. Tämän jälkeen finalistit valittiin, ja tanssin ammattilaiseksi tähtäävä Selina on yksi heistä.

Finaalijoukkueita valmentavat tanssin ammattilaiset Sanaz Hassan, Alex Komulainen ja Samuli Emery, joista Komulainen luotsaa Selinan joukkuetta. Selina kertoo, että finaalin koreografia alkaa olla valmiina, ja harjoituksia jatketaan yhdessä ja yksin kevään aikana. Joukkueiden treenejä seurataan kevään ajan Yle Summerin somekanavissa, ja kevään tanssitaival huipentuu sunnuntaina 29.5.2022 Tanssin talon Erkko-salissa järjestettävään finaaliin, joka nähdään suorana lähetyksenä Ylen kanavilla. Finaalissa nähdään joukkueiden esitysten lisäksi koko illan kattava show, jossa nähdään esiintyjiä eri taiteenaloilta.

Selinan ja Sinisen joukkueen matkaa voi seurata TikTokissa @moveslikesummeri. Voittajajoukkueen ratkaisevat tuomaristo ja yleisöäänestys. Ollaan siis kuulolla ja ruudun äärellä tänä keväänä ja erityisesti finaalipäivänä! Voittajajoukkue lähtee harjoittelemaan Lontooseen kesällä 2022.

Sininen joukkue ja juontaja Emma Kakkonen kuvaa ottamassa.

Sinisessa joukkueessa kisaavat Selinan lisäksi Ida Flörchinger, Sylvia Ilvesaro, Alexandra Korpi, Lenni Linnaranta, Thy Nguyen ja Sofia Lång.

Mahtavia ja unohtumattomia tanssihetkiä tähän kevääseen, Selina! Nauti jokaisesta!

Teksti Minna Korpierkki
Kuvat Emma Kakkonen ja Petri Kekkonen