Pyramentti

Vuoden kagaali -tunnustus Taija Ruuskaselle

Nanny Lilius -päivänavauksen yhteydessä jaettiin Vuoden kagaali -tunnustus, ja tänä vuonna se meni Taija Ruuskaselle, joka käynnisti Ukrainan sodan alettua Päivi Törmäsen ja Riitta Jussilan kanssa avustuskeräyksiä ja toiminta on sittemmin laajentunut ja järjestäytynyt.

Avuntarve oli iso ja todellinen, mutta niin oli myös ihmisten auttamisen halu. Yhteistyötä on tehty mm. eteläsuomalaisten avustusryhmien, Oulun seurakuntayhtymän ja paikallisten yritysten kanssa. Nyt yhteistyössä ovat tiiviisti mukana Oulussa asuvat ukrainalaiset. Toiminta on keskittynyt kaksi viikkoa sitten avattuun Help Center Ukraine -keskukseen osoitteessa Saaristonkatu 13.

Help Center Ukraine on keskus, joka järjestää täsmäkeräyksiä, jotka keskittyvät mm. vaatteisiin, hygieniatarvikkeisiin ja hyvin säilyvään ruokaan. Keskus pyörii vapaaehtoisten voimin.

Hienoa Taija ja koko keskuksen väki! Onnittelut tunnustuksesta!

Vuoden kagaali -tunnustus jaetaan vuosittain Nanny Lilius -päivänavauksen yhteydessä tasa-arvon edistämistyöstä. Koulumme toinen perustaja Nanny Lilius toimi venäläistämisuhan vuosina naiskagaalina pienimuotoisissa salaisissa tehtävissä.

Kuvassa Taijan kanssa opiskelijakunnan hallituksen jäsen Elsa Juusola.

Teksti ja kuva Minna Korpierkki