Musikaali Hölmö nuori sydän sulatti sydämet

OSYKin aktiivinen Pyramiditeatteri polkaisi monen mutkan ja vaikeuden kautta lavalle elokuun viimeisellä viikolla musikaalin Hölmö nuori sydän. Juhlavuoden kunniaksi OSYK on aloittanut perinteen, jossa draaman, tanssin, musiikin ja kuvataiteen ryhmät tekevät yhteistyössä musikaalin. Perinteinen esitysajankohta on toukokuu, mutta kevään mutkat siirsivät musikaalin esitykset elokuulle ja koulun omaan draamasaliin.

Kirsikka Saaren samannimiseen romaaniin pohjautuva musikaali toi näyttämölle nuoruuden kipuilut ja suomirockin kappaleita 1979-luvulta nykypäivään saakka. Tavalliset nuoret, Lenni ja Kiira, kohtaavat sattumalta toisensa kotibileissä ja Kiira tulee raskaaksi. Tämä asettaa nuoret uuteen tilanteeseen. Kuinka osata pitää huolta vauvasta, kun oma kasvutarinakin on vielä täysin keskeneräinen? Molempien kotitaustat ovat rikkinäiset. Kiira haluaa pitää lapsen ja tehdä itselleen oman kodin, kun Lenni etsii turvaa jostakin muualta.

Työryhmä onnistui tekemään eheän kokonaisuuden Kiiran ja Lennin tarinasta. Musikaali tarjoili kipeiden kysymysten lisäksi myös tanssikohtauksia, mikä rytmitti hyvin kokonaisuutta. Monipuolinen musikaalin bändi soitti taidokkaasti suomirockin tunnettuja kappaleita useammalta vuosikymmeneltä.

Kaikkien kahdeksan esityksen aikana katsomot olivat täynnä, ja silmäkulmat kostuivat viimeistään lopun herkän tanssin aikana, mutta myös musikaalin nuorten heittäytymisen, lahjakkuuden ja kokonaisuuden takia. Pyramiditeatteri ja OSYKin taitavat nuoret ohjaajineen tarjoilivat parastaan.


Teksti ja kuvat Minna Korpierkki

Musikaalin työryhmä:

Ohjaus ja sovitus: Ilona Ruohomäki 
Koreografia: tanssijat ja Tarja Väisänen
Musiikin sovitus ja ohjaus: Anna-Leena Koldits 
Puvustus ja lavastus: kuvataiteen opiskelijat ja Tiina Ala-Opas
Tekniikka: Indrek Virronen 

Näyttelijät:

Kiira: Anna Klemetti, Saimi Korkiakangas, Lilja Laine ja Nanna Tervonen 
Neea, Kiiran ystävä: Anni Kärkkäinen, Adele Okkonen ja Maria Suopajärvi 
Ansku, Kiiran äiti: Janette Husso 
Lenni: Venla Huovinen, Syksy Saikkonen ja Niko Viitala 
Mylde, Lennin kaveri: Kaiku Koppel 
Satu, Lennin äiti: Eevi Kärkinen 
Janne, Fight Clubin valmentaja: Eevi Kainulainen                   
Lukuisissa rooleissa: Iiris Autio, Miina Ebeling, Emilia Karppinen, Venla Rajala, Iida Savilaakso, Alina Uusitalo ja Julia Våg  

Tanssijat: Petra Hietala, Kati Kosonen, Anni Kärkkäinen, Lotta Niinivaara, Selina Puebla Ontero, Aamu Redsven, Mimmi Savolainen, Emmi Sikkilä, Olli Sukuvaara, Nanna Tervonen ja Senna Vanhala 

Muusikot: Tuuli Aikioniemi, Reetta Fält, Saimi Korkiakangas, Aino Leiviskä, Saana Mäenpää, Adele Okkonen, Elena Palmu, Selena Suokas, Anna Tenhunen, Peppi Tuomela, Iida-Maija Törmänen, Venla Vähänen ja Sele Yrjänä 

Pukusuunnittelu ja lavastus: Iida Kuusisto, Elina Halonen, Mette Kaverinen, Martta Kontio, Iiris Autio, Elsa Juusola, Fanni Kuismin, Elina Pellikka, Venla Pulkkinen, Vella Sivonen, Venny Säävälä, Havu Tikkanen, Laura Toivola ja Lyyti Törmänen