Uusi lukuvuosi ja uudet jutut

Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukion lukuvuosi 2022-2023 käynnistyi 10.8.2022. Talossa on jälleen 190 uutta lukiolaista, ja koko koulussamme opiskelee yli 600 opiskelijaa ja nelisenkymmentä aikuista. OSYK täyttää tänä vuonna komeat 120 vuotta, ja juhlavuosi huipentuu tähän syksyyn ja erityisesti marraskuuhun.

Juhlavuoden musikaali aloitti elokuun lopussa juhlavuoden hulinat, 12.10. järjestetään Oulun yhteislyseon Seniorit ry:n kanssa Tieto ja tulevaisuus -seminaari ja 11.11. juhlistamme kahdessa juhlassa lukiomme hienoa taivalta. Päiväjuhlassa juhlivat opiskelijat ja iltajuhla on kaikille avoin. Lisäksi on tulossa jatkoa OSYK eri silmin -podcast-sarjaan ja yhteinen liikunnallinen koko koulun tanssituokio on myös syksyn tapahtumissa. Kaiken keskiössä ovat kuitenkin opiskelijat, heidän oppiminen ja kasvaminensa. Tieteen ja taiteen kohtaamispaikassa, OSYKissa, arki on tapahtumarikasta ja oppituntien lisäksi monenlaista on tarjolla.

Verkkolehti Pyramentti käynnistelee toimintaansa ja uutisoi tuttuun tapaansa koulumme tapahtumista, nostaa esille lukiolaisia kiinnostavia aiheita ja muotoilee henkilökuvia koulumme väestä. Toimituksemme on saanut monta uutta toimittajaa ja syksyn juttujen aiheet on jaettu. Nyt he ovat käärineet tai käärivät kohta hihansa, ja saamme pian lukea uusia juttuja ja kohtaamisia lukiomme päivistä.

Tervetuloa seuraamaan lukion verkkolehden lukuvuotta!

Minna Korpierkki
Lehden ohjaava opettaja