ARI-päivä OSYKissa

Keskiviikkona 18.1.2023 OSYKissa vietettiin ARI-päivää, jossa ideana on pukeutua asuun, joka loppuu ari-päätteisesti. Luovat ja omaperäiset opiskelijat noudattivat rohkeasti päivän teemaa heittäytymällä monipuolisesti erilaisiin hahmoihin, jokainen omalla tyylillään. Toimituksemme suoritti päivän aikana tuotteliaan haastattelukierroksen.

Maalari

Uimareja päästiin näkemään useampiakin, joista yksi oli Laura Kurtti. Hänen inspiraationsa ARI-päivän asuunsa oli hänen vanha uintitaustansa. Kokonaisuus oli nidottu yhteen uimahattua ja -laseja myöten.

Vanhat ja nykyiset vapaa-ajan aktiviteetit ovat innoittaneet myös muita. Maalarina esiintynyt Elen Ronkainen oli innoittunut omasta harrastuksestaan. Tarkkasilmäisimmät lisäksi huomasivat, että hän kantoi mukanaan omaa luonnostaan Mona Lisasta.

Haastattelimme ihmisiä myös pareittain. Kaksikosta toinen, Lyydia Ervasti, on uimari, ja Emilia Seppälä esiintyi stripparina. Toista uimariamme innoitti yksinkertaisesti uintitaito ja stripparia luonnollisesti strippiklubit.

Hahmoja toteutettiin myös pareittain, sillä muun muassa Sofi Sipola ja Lumi Ripatti omaksuivat hääparin roolin. Herttainen duo sopi yhteen kauniine asuineen.

Hyvät hahmot eivät tarvitse pitkiä tai monimutkaisia inspiraatioita tai perusteluja. Tätä lausetta noudattivat muun muassa keisari Adonikseksi pukeutunut Senni Vähäkangas, joka vetosi suureen unelmaansa olla keisari, Iida Törmäkosken farmariasu, joka juontaa juurensa Iidan kotikonnuille sekä myös supersankari Veera Vähäkangas, joka perusteli valintansa tyhjentävästi: “Mää oon vaan niin super.”

Kokkari

Omaperäisiä ja ennennäkemättömiä asuja edusti Lenni Veteläinen ja Stella Jolkin. Veteläisen “akkarin” innoituksena oli “ne seitsemäntuhatta koskematonta Aku Ankka -lehteä siellä kotona.” Myös uhrauksia tehtiin, sillä Aku Ankan sivujen kohtalo päätyikin hyvään käyttöön muidenkin iloksi. Jolkin lähestyi päivää pohtimalla viisaasti ari-loppuisia sanoja, joista lopulta päätyi reissariin. Vaivalla tehty Oululainen-kyltti sitoi asun kokoon.

Karla Golzen kekseliäs idea olla vaihtari ihastutti osykilaisia. Hänen asunsa sai ainakin meidän hymymme kasvoille. Suuri suomenlippu keräsi varmasti huomiota käytävillä.

Pinja Puurusen asuun hän sai yhdistettyä rakkaan lapsuuden unilelun, sillä hän esiintyi eskarina.

Vaihtari

Venla Vähänen päätyi tilanteen vaatiessa varsin hauskaan sekä varmasti ennennäkemättömään vaihtoehtoon. Venlan hahmo oli nimittäin hesari ja feissari samanaikaisesti. Ajatuksena oli olla lehti ja samalla myös sen myyjä. “Alun perin piti olla kaks muuta tyyppii, ja sitten aamulla ei jaksanut. Opkh:ssa oli puhuttu, että jonkun pitäisi olla feissari.”

Eevi Kainulainen löysi inspiraationsa kadoksissa olleesta huulipunasta. Hän päätti pikku näpäytykseksi äidilleen pukeutua kokkariksi. Hauskaa tässä on se, että Eevin suku on kokoomuslainen lukuun ottamatta häntä itseään.

Teksti Akseli Korhonen ja Linnea Pukari
Kuvat Linnea Pukari