Kirjaston uutuudet

Ajankohtaisia uutuuksia:

 

Viimeksi saapuneita tietokirjoja:

Saatan olla väärässä (2021) on Björn Natthiko Lindebladin koskettava ja viisas elämäntarina. ”Tärkein asia, jonka opin seitsemäntoista vuotta kestäneen, täyspäiväisen henkisen harjoittelun aikana, on se, että en enää usko kaikkea, mitä ajattelen. Se on minun supervoimani.”

Ethan Krossin Sisäinen hälinä -teoksessa (2022) palkittu psykologi kertoo, miten sisäiset keskustelut muovaavat elämäämme ja kuinka oikeiden työkalujen avulla voimme saada sisäisen kriitikkomme kuriin ja muuttaa sen voimavaraksi.

Janne Viljamaan Hirveä häpeä -kirjassa (2018) kerrotaan suomalaisesta häpeästä: Miten suomalaiset häpeävät? Häpeävätkö miehet eri tavoin kuin naiset? Miksi häpeän taakka siirtyy vanhemmilta lapsille? Voiko hankalasta tunteesta tulla jopa riippuvaiseksi? Kirja antaa myös vinkkejä siihen, kuinka vääränlaisesta häpeästä voi päästä eroon.

Viimeksi saapuneita runokirjoja:

Jouni Teittisen Sydäntasku (2019) on runoteos lapsuudesta, sen jäljistä ja jäljettömyydestä. Se käsittelee elämän isoja aiheita, muistoja ja itsensä etsimistä. ”Lapsuutesi ei ole sinun, mutta sinua se katsoo. // Etsii merkkiä.”

Aura Nurmen toimittama Voidaan puhua jossitellen (2019) on runokokoelma, jossa nuoret kirjoittajat tarkastelevat elämäänsä lyriikan keinoin. Kokoelma on läpileikkaus suomalaisen runokentänn nousevista ilmiöistä, spoken wordistä ja rap-lyyriikasta, mutta esittelee myös perinteisempää nuorten kirjoittamaa runoutta.

A.W. Yrjänän Grammata (2021) sukeltaa kirjoittamisen, tiedon ja olemassaolon mysteerin äärelle. ”Hengitä sisään syvään, /kysy, /miksi minä olen”