Projektit

Youth, Europe and Theatre (YET)
YET eli Youth, Europe and Theatre on kieli- ja teatteriprojekti. Projektin aikana eri maista tulevat opiskelijat valmistavat ohjaajiensa kanssa eri tiimeissä teatteriesityksen kohdemaan valitsemasta tekstistä. Projektin työskentelykieli on englanti. Projekti on saanut European label
-tunnustuspalkinnon. OSYK on ollut YETissä mukana vuodesta 2001 alkaen. YETissä on ollut vuosien aikana mukana opiskelijoita Hollannista, Kreikasta, Italiasta ja Suomesta.

Cern-projekti
Cern-tiedeprojektiin osallistuu vuosittain useita OSYKin fysiikan opiskelijoita. Lukuvuoden aikana opiskelijat valmentautuvat aiheeseen ja vierailevat mm. Oulun yliopistossa. Keväällä OSYKin, Haukiputaan lukion, Kiimingin lukion, Merikosken lukion ja Oulunsalon lukion Cern-projekti huipentuu opintomatkaan Geneven liepeille, Sveitsiin, Cernin kansainväliseen hiukkasfysiikan tutkimuslaitokseen.

Science, Innovation, Nordic, Heritage (Sciinno) 2018-2019
Sciinno on pohjoismainen tiedeinnovaatioprojekti, jota rahoittaa osittain Nordplus Horizontal
-ohjelma. Suomesta mukana ovat OSYKin lisäksi Pyhäjoen lukio, Laanilan lukio sekä Oulun Lyseon lukio. Yhteistyökoulumme Tanskassa on Ørestad Gymnasium Kööpenhaminassa. Projektissa mukana yhteistyökumppaneina ovat Aalto-yliopisto, CDK Global ja Lundin yliopiston Max IV.