Kohti tulevaa päättöviikkoa

Ensimmäinen päättöviikko voi olla ja varmasti onkin monille jännittävä. On paljon uusia asioita, monta koetta, päättöpäivää ja erilainen aikataulu.

Päättöviikon päiviin mahtui paljon muutakin kuin perinteisiä kokeita.

Minä lähdin päättöviikkoon aika rennoin ottein, (ehkä vähän liiankin) mutta ainakaan en viikosta kauheasti stressannut. Monien kuitenkin puhuessa ympärilläni kokeista aloin vähän kyseenalaistamaan omaa valmistautumistani (tai pikemminkin sen puutetta).

Haastattelin muutamaa ensimmäisen vuoden opiskelijaa ja kysyin heidän ajatuksiaan päättöviikosta. Osaa haastateltavistani päättöviikossa yllätti se, ettei viikko lopulta ollutkaan niin paha. Päättöviikko kuulosti alkuun pelottavalta, mutta lopulta se olikin yllättävän rento ja viikosta tuli lopulta ihan hauska. Aamuisin sai nukkua hiukan pitempään, ja päivät olivat eripituisia.

Moni sanoi oppineensa koeviikosta sen, että mitä paremmin läksyt ja tehtävät hoitaa jo periodin aikana, sitä paremmin päättöviikon jaksaa läpi. Haastateltavani, jotka olivat myös lähteneet koeviikkoon rennoin ottein, ajattelivat, että seuraavalla päättöviikolla kokeisiin lukemisen voisi aloittaa jo vähän aiemmin. Toisaalta osa ajatteli, että helpommallakin selviäisi.

Siispä vain uusia koulupäiviä ja koeviikkoja kohti, sillä niitähän meillä on vielä monta edessä.

Teksti Seela Lohi
Kuva Minna Korpierkki